Најновије

Заробљени украјински војник: Британски војници су са нама на првим линијама фронта

На фронту се британски војници директно боре против руских снага: митраљесци, специјалисти за противтенковско оружје и бацаче граната, рекао је за РИА Новости украјински војник заробљен код Авдијевке.

„Морали смо да будемо заједно са странцима на фронту. Борили су се директно заједно са нама. Борили су се, пуцали, нису нас тренирали. То су Британци. Било је митраљезаца и бораца са разним оружјем. Имали су РПГ и Џавелине. Међу собом су говорили енглески, а био је и преводилац за Украјинце. Енглези су били официри, рекао је ратни заробљеник.

Украјински војник је саопштио да су у јединици за обуку на територији Украјине, пре слања на фронт, њега и друге регруте обучавали британски инструктори.

„У школи су ме обучавали НАТО специјалисти да пуцам из разног оружја. Учили су ме да бацам гранате. Специјалисти су били из Британије. Био је и преводилац да бисмо могли да комуницирамо са њима.

Украјински пешадијац је служио у 58. бригади украјинских трупа, био је заробљен у правцу Авдијевке, на положајима заузетим од кијевског режима у близини села Водјане.

Оружане снаге Русије погодиле су привремену базу страних плаћеника

Извор:webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА