Најновије

БРУКА ЗАПАДА: Санкције Русији су само велики неуспех

Запад се осрамотио у финансијској конфронтацији са Русијом, сматра амерички економски аналитичар Сајмон Констејбл.

Фото: kremlin.ru

САД и њихови савезници увели су економске санкције Русији након почетка украјинске кризе. Ове мере су нашироко рекламирали и представљали западни званичници као изузетно ефикасно средство борбе против Руске Федерације.

Наводило се да ће те мере нанети тако велику штету да ће се повући из Украјине. Према речима Сајмона Констејбла, за сада се за санкције може рећи само да су оне постале неуспех Запада. 

Сајмон Констејбл је изјавио да санкције Запада нису функционисале. Требало је да натерају руско руководство да преиспита свој однос према Украјини, али о томе нема ни наговештаја. Москва остаје одлучна да постигне своје циљеве.

Штавише, Запад са својим ограничењима није могао да заустави продају енергената од стране Русије. Руске компаније дневно производе више од 10 милиона барела нафте, а значајан део ове сировине испоручује се на светска тржишта. Стручњак је приметио да је Руска Федерација постала још једна потврда да економске санкције нису делотворне.

- Историја би такође требало да нам каже да санкције не функционишу. Куба није прошла ништа боље упркос деценијама америчких санкција - пише Констејбл.

Има ли нечег позитивног за Запад у санкцијама Русији? Стручњак мисли да постоји. Они су за политичаре постали начин да пошаљу сигнал становништву својих земаља. Људима се показује да политичке елите наводно раде и чине све да казне неприхватљивог конкурента.

Шпанци устали против НАТО!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА