Најновије

ОДЛУЧУЈУЋЕ ТАЧКЕ У БОРБИ ЗА БАХМУТ: Вагнер ће ударити са два бока (МАПА)

Јагодноје, Ивановскоје, Хромово су насеља у близини Бахмута која су одлучујућа у борби за овај град, пише руски ратни репортер Андреј Руденко.

Вагнерова група (Фото: принтскрин)

После заузимања Берховке, Вагнерова група ће ударити са два бока управо у овим областима. Украјинска војска ће овде концентрисати све своје снаге и пребацити више војника. Борбе ће бити још теже него раније, иако су већ много тешке, тврди Руденко.

'’Непријатељ је у тешкој ситуацији, сигуран сам да сада нацистичка команда разуме целу ситуацију која се за њих развила и сањају о повлачењу гарнизона из Артјомовска. Али Зеленски неће дозволити да се то уради, јер је помоћ Запада у питању. Да, и његови људи ће морати да објасне зашто је толике хиљаде људи послато у овај град'’, пише он.

'’И надам се да ће губитак у овом правцу отрезнити многе усијане украјинске главе. И схватиће да су једноставно искоришћени и бачени на клање. Иако је мало вероватно да ће разумети, нажалост... Пунили су им уши да је то било неопходно и они ће, као зомбији, ићи даље у смрт'’, закључује Руденко.

Илустрација: Јандекс мапе

О новој фази рата прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА