Најновије

Мирослав Алексић: Седница о Косову показала да је „цар го“

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је скупштинска седница о Косову показала да је "цар го", јер председник Србије Александар Вучић није могао да наведе ништа што је Србија добила у косовским преговорима које је водио претходних 10 година, саопштила је та партија.

Вучић је низао поразе 10 година у преговорима о Косову и није успео да испослује ништа у интересу нашег народа. Србија је изгубила све што је имала на северу, а Албанци су добили власт у том делу покрајине и све што нису имали после 1999. године, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Он је додао да Вучић није добио ни формирање Заједнице српских општина (ЗСО), него се „бусао у патриотске груди и понављао како не да Газиводе да би на крају све предао“.

Албанци су схватили да је Вучић слаб преговарач, јер је уцењен криминалом, аферама и корупцијом и сада неће да дају ни ЗСО него иду даље са новим захтевима, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да Вучић није имао одговор ни на једно питање које му је у парламенту поставио као шеф посланичке групе Народне странке, а скупштинску седницу је претворио у представу без могућности да се на њој дефинише државна политика.

Према његовом мишљењу, Србија мора да одбије француско-немачки споразум, јер прихватањем не добија ништа, а губи територију, пошто тај документ предвиђа чланство Приштине у УН.

Одбијањем тог плана Србија не би изгубила ништа, то је сасвим сигурно. У ЕУ нема консензуса за увођење санкција Србији, а стране фирме су овде дошле због свог профита и интереса, а не због политичких разлога, оценио је Алексић.

Украјинци спремају контраофанзиву на овом делу фронта: Руси изгубили иницијативу, довлаче појачања и спремају одбрану

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА