Најновије

Александар Вучић: Отићи ћу следећи пут у Брисел када буде „испоручена“ ЗСО

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће следећи пут отићи у Брисел кад буде "испоручена" Заједница српских општина.

Високи представник за спољну политику Жозеф Борел најавио је да ће ускоро позвати Вучића и премијера Косова Аљбина Куртија у Брисел да би разговарали о европском плану за Косово и Метохију.

„Морају да ми кажу шта је смисао тога (састанка са Куртијем). Ако мислите да ме зовете у Брисел да ме наговорите да кажем Заједница српских општина истовремено с не знам чим или после нечега, немојте да ме зовете“, рекао је Вучић на отварању обновљеног хотела у Куршумлијској бањи.

Такође је рекао да је „будалаштина и безобразлук“ Куртијева изјава да је десет општина са српском већином у повлашћеном положају у односу на друге општине у којима Албанци чине већину.

„Он би хтео да поистовети државно-правни статус Републике Србије и онога што он назива Република Косово. Ми имамо само једну тему о којој разговарамо и то је једина тема на столу“, рекао је Вучић.

Додао је да Куртијеви „бесмислени трикови“ не пролазе код оних који се озбиљно баве политиком.

Вучић: Коњуфцина изјава о ЗСО очекивана, честитам им на искрености

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је „очекивана“ изјава председника Скупштине Косова и Метохије Гљаука Коњуфце да Заједница српских општина (ЗСО) неће бити формирана и Коњуфци „честитао на искрености“, јер су приштинске институције „коначно показале искреност“.

„Коначно су били искрени у томе да никада нису, нити планирају, да формирају ЗСО. Да видимо шта ће сада да ураде Американци и остали“, казао је Вучић на отварању обновљеног хотела у Куршумлијској бањи и поновио да ЗСО мора да буде формирана у складу са Споразумом из Брисела.

Коњуфца је у среду изјавио да ЗСО неће бити формирана и да ће, у супротном, заједно с грађанима изаћи на улице.

БИТКА ЗА БАХМУТ: Вагнер напредује и на југу и на северу града - ситуација све критичнија (МАПА)

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА