Најновије

ЦРВЕНА ЛИНИЈА: СНС је власник наших живота, да ли си бре нормалан Вучићу! (ВИДЕО)

Никада се на седници Скупштине није расправљало о нечему за шта не постоји текст, расправљати о тексту који нико није прочитао, више личи на циркус него на скупштину, рекао је бивши министар и председник Нове Србије Велимир Илић у емисији Конфликт јутјуб канала Прави одговор о питањима везаним за Косово и Метохију и спорном француско-немачком плану који није предочен јавности.

Према речима Илића, поменути план би требало да се решава једино путем расписивања референдума, те да председник Александар Вучић нема овлашћења да сам доноси одлуке које се тичу грађана Србије.

- Косово је саставни део Србије и то је оно што је јасно наведено у Уставу Републике Србије. Ми као суверена држава не можемо да дозволимо да се крши устав од стране неке произвољно састављене петорке - навео је Илић и додао да једино Савет безбедности који је донео резолуцију 1244 може одлучивати о формирању граница неке државе.

Бивши министар је објаснио да је Европска унија само скуп земаља тј. добровољно удружење, које нема међународни легитимитет да доносе одлуке које се односе на креирање граница, док је Савет безбедности светска институција.

Један од бесмислених потеза ове власти, према речима саговроника, јесте предлог наше Владе да ЕУЛЕКС уђе на Косово и Метохију, те да би та формација морала да напусти територију Косова јер није у стању да реши ескалацију проблема која се тамо дешава, а чији смо очевици.
Бивши министар је оштро критиковао председника истичући да он “појма нема” које су границе државе којом управља.

Велимир Илић констатује да ситуација у земљи никада није била гора, а детаљније о питањима Косова и Метохије, инфлацији, потпуном унишетњу пољопривреде, корупцији и “кумовским” запошљавањима, купљеним дипломама, погледајте у видеу.

БИТКА ЗА БАХМУТ: Вагнер напредује и на југу и на северу града - ситуација све критичнија (МАПА)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА