Најновије

Драган Ђилас: Србија би имала јачу позицију око Косова даје увела делимичне санкције Русији

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је би Србија имала јачу позицију око Косова да је ускладила спољну политику са Европском унијом, и да је увела делимичне санкције Русији.

Ђилас је за телевизију Прва рекао да земља изолована и „сама против свих“ не може имати јачу позицију у преговорима о Косову, и додао да очекује да до краја године буду одржани избори на свим нивоима.

„Кад дође оваква једна ситуација у земљи, када је криза и постоје теме као Косово и санкције Русији, најбоље је изаћи на изборе и проверити легитимитет“, казао је Ђилас.

Он је рекао да су за ССП противници и Народни покрет чије оснивање најављује председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић, и „екстремисти“, односно опозиционе десничарске странке.

Ђилас је рекао да „не подржава“ француско-немачки предлог о Косову са којим су се обе стране сагласиле у Бриселу крајем фебруара, и да би тај документ био повољнији за Србију да је била ближе европским ставовима, а како је додао то показује да није добро да један човек о свему одлучује.

„Залажемо се за делимичне санкције Русији. Сви виде да се прави неки нови Берлински зид и ми смо рекли да морамо да прихватимо да уведемо делимичне санкције Русији. Споразум ми не подржавамо“, рекао је лидер ССП-а.

На питање да ли сматра да је неко из иностранства био умешан у атентат на премијера Србије Зорана Ђинђића, Ђилас је рекао да нема никаве информације о томе, јер се тада није бавио политиком, али да су Ђинђићеве речи биле да је „тачно да сви (његови) пријатељи у свету лоше реагују“ на његова писма и дописе и то што жели да уради поводом Косова и Метохије.

Он је оценио и да је бивши председник Србије Слободан Милошевић, чија је годишњица смрти обележена јуче био „катастрофална личност у историји Србије, човек који није схватио да је пао Берлински зид“.

Додао је да је тада Милошевић донео одлуку да Србија иде у правцу Европе, а не у ратове, сада би била међу богатијим државама у ЕУ.

ПУТ СПАСА ЈЕ ПУТ СМРТИ: Овако изгледају излази из Бахмута (ВИДЕО)

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА