Најновије

ВУЧИЋ ПОТВРДИО: Србија купује 12 "Рафала" - уговор вредан 2,7 милијарди евра!

Александар Вучић, председник Србије, након састанка са председником Француске, Емануелом Макроном, потврдио је да је усаглашен и постигнут договор о куповини француских авиона марке "Рафал". Укупна вредност уговора је 2,7 милијарди евра, а реч је о 12 борбених авиона.
Вучић

Вучић

Уговор о набавци авиона "рафала“ и пратећих роба и услуга потписали су министар одбране Србије Братислав Гашић и Ерик Трапије, извршни директор компаније "Дасо“.

Они су на свечаној церемонији разменили билатерална документа, након чега је уследио дуг аплауз.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да би потписивање таквог уговора била велика ствар за Србију, јер би значило огроман напредак у борбеној готовости и војној моћи Србије, сигурности наше земље.

"Ми нигде не изазивамо проблеме, нити то планирамо, нити то намеравамо. Ово је огроман сигнал поверења између Француске и Србије. Желимо само да сачувамо своју земљу, али тиме би Србија била многоструко, многоструко, многоструко јача. Имамо још једну ствар око које нисмо сагласни. Није то више питање цене, то је питање одређених гаранција. Ако то успемо да решимо, биће у реду, али око овога се мучимо већ четири дана", рекао је Вучић.

Извор: РТС / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА