Најновије

МИЛАТОВИЋ: Мило, дијаспора ће ти овога пута окренути леђа!

На конвенцији председничког кандидата Јакова Милатовића која се одржала синоћ у препуној сали Центра за културу у Бијелом Пољу, послате су поруке да треба све урадити да се Мило Ђукановић од 2. априла пошаље у политичку прошлост.

Јаков Милатовић (Фото: Јутјуб)

– Само заједно можемо одговорити на све изазове и послати ово тридесетогодишње зло у прошлост. Ђукановић је у првом кругу већ поражен у Бијелом Пољу, а тек ће да изгуби 2. априла у читавој слободној Црној Гори. Због свих нас, највише због наше деце. У недељу 2. арила осмех на лице, оловку у руке и гласајте за будућност, не за прошлост, гласајте за светлост, не за мрак, гласајте за напредак а не сиромаштво. Гласајте за ваше Бијело Поље, за вашу и нашу Црну Гору. За то имамо снаге, визије, воље и заједништва да препородимо Црну Гору, јер је заслужила боље, казао је Милатовић.

Милатовић је подсјетио на дане када је како је казао Ђукановић ,,потписивао концесије за свога сина, када је једанаест пута пребацивао по један милион своме брату, када је његова сестра служила као прва станица сваком страном инвеститору, када је свако државно предузеће уништио идао га тајкунима, кумовима и рођацима“.

– То је оставио Ђукановић Црној Гори. Ко год се примакао врху власти напунио се као брод. Ловили су у мутном и напунили своје џепове. Зато нисмо ни саградили ниједну болницу, енергетски објекат и слично. Срам их било због тога. Против мене ових дана се води, вероватно организована опроштајна хајка, покушавају да ми нешто нађу. Ја сам у политику ушао чисте биографије, чистигх рачуна, и најважније чистог образа. А овај, кога ћу да пошаљем у политичку прошлост, ушао је у политику без биографије, без рачуна и са ништа образом, навео је Милатовић, додајући како ,,ових дана саопштавају да се залажем за одузимање права нашој дијаспори“.

Како је додао: „Као да сам их ја у последњих 30 година отерао из Црне Горе. Срам те било Мило Ђукановићу, срам те било што си отерао 100 хиљада људи са својих огњишта, затворио фабрике, што си одузео људима достојанство и што сваке четири године дијаспору вучеш да гласају за тебе. Дијаспора ће ти Мило овога пута окренути леђа. Зато желим, свима вама који имате рођаке, пријатеље, кумове, у дисјспори, а ја сам био део дијапсоре, да им вечерас пошаљем одавде поруку да за разлику од досадашње праксе бившег председника-непоменика, мој однос са дијаспором неће почети са овим, оним, или било којим изборима. Јер за мене дијаспора није гласачки већ један људски, морални и сваки други највећи ресурс ове земље. Наши људи у дијаспори, а ја знам шта то значи, и како се из далека још више воли Црна Гора, су људи хуиманитарци, донатори, инвститори, покретачи нашег развоја, који брину о својим породицама, о кумовима, пријатељима. Они су неисцрпан ресурс памети, људскости и исксутва, који годинама желе да се врате својој Црној Гори. То је мој однос према нашој дијаспори“.

Истакао је да и дијаспора и сви у Црној Гори деле заједнички сан, да се Црна Гора угледа и личи на земље где највише живи наша дијаспора.

– А не на заробљене системе, хибридне заробљене државе. Зато 2. априла, адио Мило, добар дан Европо. Зато свако онај ко дијаспору третира као резервне гласачке џепове и бирачки механизам, и ко се сјети дијаспоре само онда кад му затреба за лични опастанак на власти, није искрени пријатељ нити дијаспоре, нити Црне Горе. Ја не желим да се одлази одавде, већ да се људи враћају и свиоје искуство, знање и капитал уложе у развој лепше Црне Горе. Црна Гора је због Ђукановића и ДПС стигла до ивице пропасти и једини начин је да се Ђукановић дотуче 2. априла, кад треба да га пошаљемо у политичку прошлост и закорачимо у лепшу будућност, нагласио је Милатовић.

Како је закључио: „Због свих нас, највише због наше деце. У недељу 2. арила осмех на лице, олиовку у руке и гласајте за будућност, не за прошлост, гласајте за светлост, не за мрак, гласајте за напредак а не сиромаштво. Гласајте за ваше Бијело Поље, за вашу и нашу Црну Гору. За то имамо снаге, визије, воље и заједништва да препородимо Црну Гору, јер је заслужила боље“, преноси Дан.

Извор: Дан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА