Најновије

СЛОВАЦИ СЕ НЕ СМИРУЈУ: Кренула друга рунда против НАТО - протести се настављају (ВИДЕО)

У Словачкој је почела друга рунда борбе против НАТО и либеалне Владе која шаље оружје Украјини. Словаци су покренули другу серију протеста "Марш за мир" који је поново крену из града Михаловце.

Подсећамо да је велики протест “Марш за мир” са више десетина хиљада људи одржан 31. марта у Братислави. У овој новој кампањи протеста план је да протест у Братислави буде 5. маја. 

- И ми сад видимо сву истину ваших превара. Тако сте казнили Турску што је била против уласка Шведске и Финске у НАТО тако је њих "случајно" погодило што је потврдила и сенаторка Румуније.  Ми видимо како лажете и знамо истину, гледамо вас како се кријете иза телохранитеља у оклопним лимузинанама. Пазите се свих манипулатора – рекла је говорница.

77 годишњи господин је рекао да жели мир за децу своју и унуке, да достојно живе и не ратују против Руса или Украјинаца. Он је представио свој манифест са којим се народ сложио.

- Видите све се поделило од политике кроз цркву, школе, породице, пријатеље. Завадо и владај. Ми смо се сјединили све регионе Словачке заједно и ја се овим путем  захваљујем свима широм целе Словачке да се међусобно тако подржавају. Видите овако кад смо заједно све знамо, делимо. Они мисле да ћемо писати писма, петиције, молбе. Стрпљењу је дошао крај. Ми смо ту за то да овде више нема НАТО-а – рекао је он.

У истом месту, словачки министар одбране Над и спољних послова Качер одржали су трибину поводом годишњице почетка руске Специјалне операције али су их грађани извиждали.

Влада покушава да подигне подршку грађана НАТО-у и војној подршци Украјини, али безуспешно..

SLOVÁCI SA NESĶĽUDŇUJÚ: Začalo sa druhé kolo proti NATO - protesty pokračujú

Na Slovensku sa začalo druhé kolo boja proti NATO a liberálnej vláde, ktorá posiela zbrane na Ukrajinu. Slováci odštartovali druhú sériu protestov „Pochod za mier“, ktorý opäť odštartoval z mesta Michalovce.

Pripomíname, že veľký protest „Pochod za mier“ s desiatkami tisíc ľudí sa konal 3. marca v Bratislave. V rámci tejto novej protestnej kampane je v pláne uskutočniť protest v Bratislave 5. mája. 

- A teraz vidíme celú pravdu o vašich podvodoch. Takto ste potrestali Turecko za to, že je proti vstupu Švédska a Fínska do NATO, tak ich to „náhodou“ zasiahlo, čo potvrdil aj rumunska senátorka. Vidíme Vás klamať a poznáme pravdu, sledujeme Vás ako sa skrývate za bodyguardmi v pancierových limuzínach. Pozor na všetkých manipulátorov – povedala hovorkyňa.

77-ročný pán povedal, že chce mier pre svoje deti a vnúčatá, aby žili dôstojne a neviedli vojnu proti Rusom ani Ukrajincom. Predložil svoj manifest, s ktorým ľudia súhlasili.

- Vidíte, všetko bolo rozdelené od politiky cez cirkev, školy, rodiny, priateľov. Rozdeľuj a panuj. Spojili sme spolu všetky regióny Slovenska a týmto ďakujem všetkým na celom Slovensku, že sa takouto formou podporujú. Vidíte, keď sme spolu, vieme a zdieľame všetko. Myslia si, že budeme písať listy, petície, prosby. Pohár trpezlivosti pretiekol.

 Sme tu na to, nech tu nieje NATO – skandovali.

V istom meste mali slovenský minister obrany Naď a minister zahraničných vecí Kačer fórum pri príležitosti výročia začiatku ruskej špeciálnej operácie, no občania ich vypískali.

Vláda sa snaží zvýšiť podporu občanov NATO a vojenskú podporu Ukrajine, no neúspešne.

Драган Шкобаљ: Долази слом и тотални колапс Запада (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА