Најновије

ДВЕРИ СА ЕВРОПАРЛАМЕНТАРЦИМА: Зауставити притисак на Србију

Посланици Двери затражили су у разговорима са европарламентарцима у Бриселу да се обустави притисак на Србију када је реч о "неуставном НАТО-ЕУ споразуму" којим се од Србије тражи признање Косова, тако и притисака да Србија уведе санкције Русији.

Двери (Фото: Двери)

У сваком од обраћања народни посланици Двери су од Европског парламента и ЕУ захтевале да, уместо на ове две теме, свој ангажман усмере на питања владавине права у Србији, огромну корупцију и криминал, затворене медије и лоше изборне услове који су последица ауторитарног режима Александра Вучића, наводи се у саопштењу те странке.

Заједно са представницима осталих посланичких група Скупштине Србије, посланици Двери разговарали су и са шефицом мисије Србије у ЕУ Аном Хрустановић, а у целодневним сесијама током два дана са европским посланицима готово свих посланичких група у Европском парламенту.

Посланица Зелених Виола фон Крамон рекла је да ће Србија, уколико не призна Косово и не уведе санкције Русији, постати "парија", а посланица Двери Тамара Миленковић Керковић је затражила одговор Фон Крамон због чега јој је важно признање Косова, а не демократија, благостање грађана и владавина права у Србији.

Унија штити права ЛГБТ, али ништа не чини да заштити људска права Срба на Косову који живе у гету и имају најгори положај у Европи. Због чега ЕУ не врши притисак на ауторитарни режим у Србији да ослободи институције и оствари владавину права, већ је главни притисак ЕУ да Србија уведе санкције Русији и призна сувереност и независност Косова, рекла је Миленковић Керковић.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА