Најновије

РУСИЈА ПРЕТИ НАТО ПАКТУ "Ако приђете близу фронта..."

Мировне снаге чије се распоређивање у Украјину под окриљем НАТО-а тренутно разматра у Европи, биће елиминисане ако се појаве на фронту без пристанка Русије.

Фото: ria.ru

Ово је саопштио заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Очигледно је да су такви мировњаци наши непријатељи, вукови у овчијој кожи. Они ће бити легитимна мета за наше оружане снаге ако буду распоређени на фронту без сагласности Русије, са оружјем у руци и представљајуц́и директну претњу за нас", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Према његовим речима, "ти мировњаци" морају бити немилосрдно уништени јер су „непријатељски војници“ и "погинуће у току борбе".

"Да ли је Европа спремна за дуг низ ковчега који држе њене мировњаке“, упитао је он.

Медведев је рекао да су истинске намере НАТО-а да стационира мировне трупе у Украјини, које би биле наоружане јуришним пушкама и тенковима, а носиле би, како је навео "некакве плаве шлемове са жутим звездама“.

Медведев је подсетио да се потенцијални резултати таквих акција могу видети у "историји операција које су САД и њихови савезници водили у различитим регионима света, укључујуц́и Кореју, Вијетнам, Југославију, Ирак, Авганистан и бројне афричке земље".

"Јасно је да се такозване мировне снаге НАТО-а једноставно спремају да уђу у сукоб на страни наших непријатеља како би довели ситуацију на тачку без повратка и покренули Трец́и светски рат, за који тврде да га се толико плаше", поручио је Медведев.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Хвала Србији што подржава Украјину

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА