Најновије

ПОКВАРЕНЕ ДЕЛОВЕ СТАВЉАЛИ У АВИОНЕ! ПА ИХ СЛАЛИ У УКРАЈИНУ: Словачки министар открио истину - Наша фирма их запослила

Словачки министар одбране Јарослав Над тврди да су авиони пуни поварених делова послати у Украјину.

Украјина је недељама вршила притисак, тражећи од западних савезника борбене авионе. Они су кључни за борбу против руске војске. Пољска и Словачка су потом послале неколико машина у Украјину. Сада излази на видело да борбени авиони МиГ-29 То јерекао словачки министар одбране Јарослав Над (42) испред парламента своје земље, преноси британски Телеграф.

Он је рекао да су једине покварене делове у борбеним авионима уградили руски техничари који су до прошле године радили у бази словачког ваздухопловства."Они су способни да лете, али то не значи да су способни и за борбу. Полиција води истрагу на основу наших сумњи", рекао је он.

Техничари су стационирани у Словачкој у оквиру дугорочног споразума са Русијом, рекао је генерал Љубомир Свобода (61), заменик начелника словачке војске. Разлог је јер су Руси имали "веће знање" о борбеном авиону. Ако се сумња у саботажу потврди, то би било равно дебаклу. Јер Словачка је чланица НАТО-а, а руски техничари петљају са борбеним авионима у земљи савеза - то би била велика срамота.

Словачка прозападна влада прошлог месеца постала је друга држава у централној Европи после Пољске која је поклонила борбене авионе Украјини. Обећала се да ће послати свих својих преосталих 11 МиГ-ова 29 у Украјину и обећано јој је повећање помоћи од ЕУ и додатне војне залихе из САД као компензација.Украјинска војска је примопредају пољских борбених авиона описала као "историјски корак". Ипак, према речима портпарола украјинског ратног ваздухопловства, Кијеву су потребни западни авиони "пошто су МиГ-ови, чак и они које су обезбедили савезници, застарели".

Сходно томе, Русија може да користи најмање пет пута више авиона него Украјина. Али потражња не наилази на велику спремност на Западу. Поред канцелара Олафа Шолца, САД су до сада одбијале и испоруке сопствених борбених авиона Украјини, преноси Билд.

ДОДИК: Република Српска за сат и по може да постане независна!

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА