Најновије

Руси чисте Бахмут - стигао и Пушилин: Непријатељ не штеди ни град ни своје људе гура их у млин за месо (ВИДЕО)

Шеф ДНР у украјинској области Доњецк Денис Пушилин отишао је у центар Бахмута, вишемесечни епицентар борби у Украјини где ,по свему судећи, Руси напредују, показује данас објављени видео.

Пушилин је објавио снимак преко Телеграм где се види у униформи на тргу прекривеном рушевинама који личи на Трг слободе у центру Бахмута.

„Ево нашег Артемовска (руско име за Бахмут) где (руска паравојна група) Вагнер ослобађа град. Непријатељ не штеди град ни своје и гура их у млин за месо“, рекао је он у кратком видеу без означеног датума.

Како наводи Франс прес, украјинске снаге последњих дана изгубиле су територију у центру града где је дошло више руских ратних дописника, чије репортаже показују разорен град.

Град Бахмут који је имао 70.000 становника пре сукоба месецима је место жестоких борби. Због дужине битке и тешких губитака са обе стране град је постао симбол борбе између Руса и Уркајинаца за контролу украјинске области Донбас.

Руске трупе напредовале су последњих месеци на северу и на југу Бахмута и пресекле више украјинских рута снабдевања и заузеле његов источни део.

Последњих дана, чини се да руске трупе напредују у центру града, што поново подстиче спекулације о будућем украјинском повлачењу.

УКРАЈИНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ УМАЛО ЗАРОБЉЕН: Испливали детаљи

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА