Најновије

Милица Ђурђевић Стаменковски: Вучић поручио Србима на Космету да је све на продају - и држава и мир и њихови животи

Председник Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да је састанак представника Владе Србије и председника Србије Александра Вучића са косовским Србима представљао позорницу за, како је рекла, царево ново одело.

Ђурђевић Стаменковски је агенцији Бета казала да је Вучић прихватањем француско-немачког споразума "згазио" Устав Србије, "погрешно верујући да ће Аљбин Курти (председник косовске владе) испунити оно на шта се Приштина обавезала још пре десет година".

"Рашка је и овога пута била позорница за 'Царево ново одело'. Председник Републике је упознао косовско-метохијске Србе са својим песимизмом и динамиком унутрашње драме. Поновио је да нема очекивања да ће Заједница српских општина (ЗСО) бити основана, јер се томе опиру и Курти и Запад. Али је избегао да објасни како се тога није сетио ономад у Бриселу, или потом у Вашингтону", навела је председница Заветника.

Ђурђевић Стаменковски је казала да је Вучић тврдио да прихвата француско-немачки план и припадајући му Анекс, као компензацију за Заједницу општина са српском већином.

"Предао је државу за самоуправљање. Згазио је Устав, верујући да ће Курти испунити оно на шта се Приштина обавезала још пре тачно десет година. Суспендовао је српске институције на северу Космета, док су његови чауши телалили међу Србима да је то победа од пет нула и да сви они треба да верују Вучићу, а не својим очима", оценила је она.

Ђурђевић Стаменковски је казала да је Вучић данас поново изашао пред српски народ на КиМ и понудио им "дупло голо".

"Иступио је пред иста она лица које је недавно на сличном састанку уверавао да неће допустити да их 'лове као зечеве'. После низа нових рањавања, хапшења и тортуре коју над њима спроводе фаланге Аљбина Куртија, поново је обећао да ће Београд 'одлучно реаговати'. У паузама између најава 'одлучне реакције', Срби на Космету су изложени свакодневном прогону. Од доласка Српске напредне странке на власт, брже и интензивније се наставило расрбљавање Косова и Метохије", нагласила је Ђурђевић Стаменковски. Истакла је да је, према званичним подацима, 40.000 Срба напустило јужну покрајину у последњих десет година.

Обећањима о подизању социјалне помоћи, која, додала је, најчешће и не стиже до оних којима је потребна, Вучић поручује Србима на Космету колика је њихова цена.

"И да је све на продају. И држава и мир и њихови животи. И тако док и званично не постану дијаспора. Или док неко међу њима не проговори: Цар је го!", закључила је Ђурђевић Стаменковски.

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА