Најновије

ОГЛАСИО СЕ ФСБ: Пентагон стоји иза напада на Русију!

ФСБ додаје да је од почетка прошле године забележено више од пет хиљада хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије.

Фото: ria.ru

Сајбер напади на Русију разрађују се уз директно учешц́е здружене команде Пентагона, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).

ФСБ истиче да Пентагон сарађује са међународним (Анонyмоус, Силенце) и националним (Гхост Цлан - САД, РедХацк - Турска, ГНГ - Грузија, Сqуад 303 - Пољска и други) хакерским групама.

У саопштењу се додаје да обавештајна служба може "да идентификује конкретна лица и организације, као и реалне налогодавце умешане у хакерске нападе на руску инфраструктуру и приведе их правди".

ФСБ наводи да су анализом идентификованих компјутерских претњи добијени подаци који сведоче да за масовне хакерске нападе на Русију Сједињене Америчке Државе и друге земље НАТО-а користе Украјину, а уз помоц́ њене мрежне инфраструктуре Запад користи нове врсте сајбер-оружја.

У покушају да прикрију умешаност у сајбер-нападе на Русију, САД покушавају да као аутора сајбер-напада прикажу групу ИТ Армy оф Украине, примец́ује се у саопштењу ФСБ.

Ова група извела је на хиљаде компјутерских напада на руске информационе ресурсе, прецизира се у саопштењу.

ФСБ додаје да је од почетка прошле године забележено више од пет хиљада хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије, али су благовременим мерама њихове последице спречене.

ОТКРИВЕНИ УКРАЈИНСКИ ГУБИЦИ: Много више него што Кијев објављује

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА