Најновије

Лавров: Из ситуације са Косовом се види да Запад игра двоструку игру

Министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да западне земље, када је реч о праву народа на самоопредељење, играју двоструку игру и доносе одлуке на основу сопствених интереса, што је, како је истакао, јасно видљиво у ситуацији са Косовом.

Фото: ria.ru

- Када желе да учине Косово независним, они стављају акценат на право народа на самоопредељење, али када им је у интересу да негирају такво право у другим деловима света, они се позивају на територијални интегритет као апсолутну опцију - рекао је Лавров на прес-конференцији у Узбекистану.

Лавров оцењује да "дрскост Запада", који, како је рекао, врши притисак на руске партнере терајући их да одустану од сарадње са Москвом, превазилази све границе.

- Безобразлук западних представника, а осим делегата Европске уније ту су и Американци који су одговорни за проблеме санкција, тај безобразлук прелази све границе, схвата се као потпуно непоштовање самосталности, независности земаља које су изложене таквој врсти притиска и претњи - рекао је руски дипломата.

ШОЈГУ ПОДИГАО ПАЦИФИЧКУ ФЛОТУ: Стављени у високи степен приправности

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА