Најновије

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ПРЕТИ ВЕНЕЦУЕЛИ: Мадуро им жестоко одговорио на свој начин

Председник Венецуеле Николас Мадуро рекао је званичнику америчког Стејт департмента да иде дођавола као одговор на претње америчке владе објављене у медијима да ће повећати санкције његовој земљи. Он је то изјавио у емисији Venezolana de Televisión.

Николас Мадуро (Фото: РИА Новости)

Претходно је лист Europa Press, позивајући се на званичника Стејт департмента, саопштила да САД задржавају право да пооштре рестриктивне мере уколико процес дијалога са опозицијом не крене напред, а репресија се појача. Чланак се појавио након изјаве Хуана Гваида о његовом могућем хапшењу.

„Представник грингоса је упутио претње Венецуели да ће, ако Венецуела не крене напред у политичком дијалогу са гангстерским, корумпираним и домаћим сектором Унитарне платформе, узвратити и увести санкције нашој земљи. Предлажем овом представнику грингоса да иде дођавола, јер се Венецуела поштује“, нагласио је Мадуро.

Према његовим речима, боливарска влада не прихвата претње Вашингтона. Мадуро је истакао да је Венецуела сопственим напорима превазишла санкције.

Опозиција је крајем 2022. гласала за ликвидацију „привремене владе” Хуана Гваида, а он је сам напустио место председника опозиционог парламента. Лидери покрета који се нису слагали са Мадуром рекли су да је распуштање привремене владе каснило јер је структура ослабила и престала да функционише.

У Венецуели су почетком 2019. почели масовни протести против председника убрзо након што је положио заклетву. Хуан Гваидо, лидер самопроглашене Народне скупштине коју контролише опозиција, незаконито се прогласио привременим председником државе. Неколико западних земаља, на челу са САД, изјавило је да признају Гваида. Заузврат, Мадуро је свог главног противника назвао марионетом САД. Русија, Кина, Турска и многе друге државе подржале су легитимног председника.

О појави тенкова '’Леопард'’ на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА