Најновије

Тајмс: Путинова победа над Бајденом биће удар чекића за САД

Амерички председник Џозеф Бајден покушао је да нашкоди Русији прокси ратом. Међутим, ове акције ће имати озбиљне последице по Белу кућу, пише колумниста Џерард Бејкер у чланку за Тајмс.

Владимир Путин/Џо Бајден. (Фото: Правда)

„Бајден је ставио све своје америчке и НАТО чипове на победу у проки рату против Русије, или барем да доведе [руског председника] Владимира Путина до мртве тачке. Неуспех би био хуманитарна и политичка катастрофа за Украјину и удар чекићем по кредибилитет и лидерство Америке“, пише Бејкер.

Догађаји у свету показују да је статус америчке силе нагло опао. Француски председник Емануел Макрон нанео јој је још већу штету, рекавши да Европа не треба да следи САД у свему, наглашава аутор текста.

У чланку се такође наводи да након цурења тајних података Пентагона, израелска влада је била бесна због мешања САД у националну политику земље, о чему се говорило у материјалима. Осим тога, страдали су односи Вашингтона са Саудијском Арабијом и Уједињеним Арапским Емиратима. Према речима аутора чланка, ова ситуација се развила због чињенице да су САД понижавајуће напустиле Авганистан пре мање од две године и издале своје савезнике у региону.

Раније је Реадовка писала да амерички економиста предвиђа рецесију у економији САД.

ШОЈГУ ПОДИГАО ПАЦИФИЧКУ ФЛОТУ: Стављени у високи степен приправности

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА