Најновије

УКРАЈИНЦИ СЕ ПОВЛАЧЕ ИЗ БАХМУТА: Кренула бежанија пред руском артиљеријом

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је јутрос да се најжеће борбе са руским снагама настављају за Бахмут и Марјинку.

Украјинска војска Фото: Јутјуб

Генералштаб Украјине наводи да руске трупе, „упркос великим губицима”, настављају покушаје да напредују на четири правца фронта, код Лимана, Бахмута, Авдијевке и Марјинке. Додаје се да су украјинске снаге на тим правцима протеклог дана одбиле 49 напада, а да се на Бахмутском оперативном правцу настављају тешке борбе за сам град.

Украјинске трупе су принуђене да се повуку са неких територија у граду Бахмуту, јер Русија врши нови напад тамо уз интензивну артиљеријску ватру у протекла два дана, саопштили су британски обавештајци. У дневном извештају на Твитеру се наводи да су напади у Бахмуту обновљени након што су руско Министарство одбране и паравојна формација Вагнер група побољшале сарадњу.

„Украјинска одбрана још увек држи западне четврти града, али је изложена посебно интензивној руској артиљеријској ватри у претходних 48 сати. Украјинске снаге суочавају се са значајним проблемима у снабдевању”, објавило је у дневном извештају британско Министарство одбране, преноси Тањуг.

ШОЈГУ ПОДИГАО ПАЦИФИЧКУ ФЛОТУ: Стављени у високи степен приправности

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА