Најновије

ГЕНЕРАЛ ПАНДУРЕВИЋ: Трка с временом; Украјинци показали велику храброст, али Руси узимају град по град! (ВИДЕО)

После Бахмута, на ред долази јужно од њега Константиновка која још није заузета, али и два града сличне величине то су Краматорск и Славјанск, који су 45 и 57 километара од Бахмута. Очекујем да ће украјинске снаге да се повуку на линију Константиновка-Славјанск-Краматорск, изјавио је генерал Винко Пандуревић приликом гостовања у емисији Луча јутјуб канала Прави одговор.

Винко Пандуревић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, након ових градова нема неких озбиљнијих насељених места, „па ће битка за излазак на Дњепар можда да се одвија на линији ова три града“.

- Можда се продужи и на север ка Изјуму, односно споју Харковске и Луганске обалсти – додао је Пандуревић.

Он је констатовао да се борбе за Бахмут воде већ осам месеци и још нису готове.

- То може да значи неколико ствари, прво да су употребљене недовољне снаге и да та група Вагнер тактизира у погледу извођења борбених дејстава. С друге стране, да се Русима не жури на том правцу и да они настоје да и неке друге ствари провере, да добију на времену да припреме своје новомобилисане јединице, да виде шта могу са ракетама, артиљеријом и авијацијом да учине, јер видели сте да су то разорени градови, да је то све преорано – навео је он и наставио:

- Видели смо да је Пригожин избацио ноћни снимак развијања руске заставе на Управну згграду, а после се почело рачунати у процентима. Чим се почело рачунати у процентима, ко је колико града заузео, коју раскрсницу, коју улицу, ту нешто не штима. Упорно се иде са чела, као на врата да уђете, а можете и на прозор, али мало је било опкољавања и пресецања путева – указао је генерал.

Пандуревић је констатовао да „Украјинци показују велику храборсот и одлучност у одбрани Бахмута“.

- Према снимцима можете да видите која је то силина ватре и удара, и које губитке они трпе, а да су још увек у граду, који више има симболике него стратешког значаја – нагласио је Пандуревић.

Он је изнео и своје мишљење о тгоме да ли ће Северна Кореја, било званичним путем, било путем приватне компаније попут Вагнера, послати 50.000 специјалаца да помогну Русима на фронту, о чему се у последње време говори у Москви. Све детаље о томе, као и његов став о могућности учлањења лажне државе Косово у НАТО, и о суђењу Хашиму Тачију у Хагу, можете погледати у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА