Најновије

ПРИГОЖИН ПОРУЧИО ПУТИНУ: Наш задатак је извршен! Прогласити крај специјалне војне операције

Оснивач руске приватне војне организације Вагнер Јевгениј Пригожин позвао је путем своје службе за медије руског председника Владимира Путина да прогласи крај рата и фокусира се на стварање упоришта у окупираним деловима источне Украјине.

Јевгениј Пригожин (Фото: РИА Новости)

"За власти Руске Федерације и за друштво у целини, важно је окончати ‘специјалну војну операцију‘", написано је у објави на Телеграму.

"Идеална опција би била да се прогласи крај специјалне војне операције, обавесте сви да је Русија остварила планиране резултате, а у неком смо их смислу заиста и остварили. Онеспособили смо велики број војника оружаних снага Украјине и можемо да известимо да је наш задатак извршен", написао је Пригожин и наставио с набрајањем руских војних успеха.

"У теорији, Русија је циљ остварила тако што је уништила велики део активног мушког становништва Украјине и застрашила други део који је побегао у Европу. Русија је одсекла Азовско море и велики део Црног, заузела велики део територија Украјине и створила копнени коридор до Kрима", навео је он, преноси "Јутарњи лист".

Пригожин тврди да Русија сада може само да "стекне чврсто упориште и држи се територије која је већ њена". Истовремено, он сматра да постоји и један проблем који је рат изазвао.

"Ако је Украјина раније и била део бивше Русије, сада је то апсолутно национално оријентисана држава", рекао је он.

Вођа Вагнера је написао читав чланак у којем анализира важност Бахмута, цурење докумената Пентагона и надолазећу офанзиву оружаних снага Украјине. Додао је да је против било каквих преговора са Украјином, а две земље требале би да се сретну само на бојном пољу.

О плану за заузимање Западне Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Јутарњи лист

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА