Најновије

КРВАВИ ВАСКРС У ДОНБАСУ: На стотине мртвих на 24 сата, уништена војна техника и складишта

Јуришни одреди групе „Вагнер“ су подршку Ваздушно-десантних снага и снага групације „Југ“ руске војске настављају борбе за Артјомовск. У протекла 24 сата освојили су још две четврти на северо-западу и у централном делу града, саопштило је у понедељак Министарство одбране Русије.

Губици Украјине у доњецком правцу у протекла 24 сата премашили су 270 војника и страних плаћеника. Према наводима руског војног ресора, у доњецком правцу јуришни одреди „Вагнера“ настављају борбена дејства високог интензитета ради заузимања четврти у западним деловима Артјомовска.

Руска авијација, ракетне снаге и артиљерија су извеле нападе на 95 украјинских артиљеријских одреда, војску и војну технику у 123 подручја.

Руски одреди ликвидирали су у херсонском правцу више од 55 украјинских војника, три аутомобила, артиљеријски систем М777 америчке производње, као и самоходне хаубице „Акација“ и „Гвоздика“.

У правцку Купјанска и Крансог Лимана Кијев је у протекла 24 сата изгубио око 105 војника.

Група „Исток“ је у јужнодоњецком и запорошком правцу током протеклог дана елиминисала до 60 украјинских војника, три једнице технике, диверзионо-обавештајну групу противника, као и складиште муниције и хангар с војном техником.

30.000 Украјинаца у борби за Бахмут: Да ли ће Кијев повући последњи очајнички потез у покушају да спаси град?

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА