Најновије

ПРОТЕСТ У ЕПС-У: ''Земља која предаје своје ресурсе није држава, већ колонија"

Српска странка Заветници позвала је данас на сутрашњи протест и Лазаревцу против трансформације Електропривреде Србије у акционарско друштво и наставка урушавања тог јавног предузећа.

Радници ЕПС (Фото: Јутјуб)

Народни посланици, активисти и чланови те странке најавили су у данашњем саопшптењу да ће присуствовати скупу у организацији рудара и радника Рударског басена Kолубара и ЕПС.

"Окупићемо се симболично испред Рударске чесме у Лазаревцу како бисмо подигли свој глас против узурпације Електропривреде Србије", наводе Заветници, уз оцену "да земља која предаје своје ресурсе није држава, већ колонија".

Покрет Двери противи се претварању Електропривреде Србије из јавног предузећа у акционарско друштво које сматра уводом у приватизацију најважнијег стратешког предузећа у Србији и зато подржава протест радника ЕПС, заказан за сутра у 18 часова код Рударске чесме у центру Лазаревца, саопштио је данас тај покрет.

"Прелазак ЕПС из јавног предузећа у акционарско друштво мора бити заустављен, јер ће због ниске процене доћи до распарчавања ЕПС, а даље до његове продаје, с тим што ће тада продаја ЕПС, коју ова власт планира, бити извршена у потпуности, односно у пакету", наводи се у саопштењу

Двери истичу како "јавност мора знати" да Влада Србије "ту трансформацију ради по налогу Међународног монетарног фонда и Европске уније".

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА