Најновије

СРБИ ИЗ ЛЕПОСАВИЋА: Хоћемо да специјалци оду одавде, ово није нормално, осећамо се угрожено (ВИДЕО)

Грађани Лепосавића данас су поново у великом броју потписивали петицију за повлачење специјалних снага полиције са севера, а сви су се сложили са оценом да петицију потписују јер се осећају угрожено и уплашено.

Росу (Фото: Јутјуб)

Репортер Kосово онлајна разговарао је са неколико Срба који су петицију потписали у Лепосавићу.

Александар Танасковић казао је да он и његове комшије желе нормалан живот, без тешко наоружаних специјалаца свакога дана на улицама.

"Заиста је непријатан осећај видети људе са дугим цевима да патролирају нашим крајевима. То је основни разлог данашњег потписивања петиције, као и молба свим институцијама релевантним да повуку специјалце и да ми наставимо да живимо нормалан живот", казао је Танасковић. 

Зорана Васић истиче да желе да покажу да не могу више да трпе терор косовског премијера Аљбина Kуртија.

"Не желимо да страхујемо, да нас хапсе, да хапсе браћу, сестре, кумове, да деца када нас заустављају на пункту питају - мама зашто, шта се дешава. Да страхујемо од заустављања где год да кренемо. Не знамо шта може да нам се деси јер они хапсе како им пада на памет и како кога стигну. Не желимо то да трпимо", казала је Васић.

Нагласила је да траже да се "дуге цеви" повуку, а они да наставе миран живот колико је то могуће.

Веселин Радовић наводи да су се окупили како би исказали протест против специјалних снага косовске полиције које су, како каже, нелегално на овим просторима.

"Тражимо своја права, слободно кретање. Не желимо да нам се узурпирају наша елементарна права", казао је Радовић. 

Александар Милетић каже да су се грађани самоиницијативно окупили и покренули потписивање петиције са основним и јединим захтевом да се специјалне јединице Kосовске полиције повуку са севера Kосова како би Срби могли несметано да живе.

"Није нормално, кажу да је ово демократска земља, није нормално да у демократским условима постоје дуге цеви, да се народ не осећа безбедно на овим просторима и то баш због присуства великог броја специјалних јединица полиције на нашим просторима који уносе немир међу самим грађанима", казао је Милетић.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА