Најновије

Ђукановић не може да гласа без помињања Србије (ВИДЕО)

Актуелни председник Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић гласао је данас на свом бирачком месту у Подгорици.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Ђукановић је стигао у пратњи супруге Лидије и сина Блажа око 12.00 сати у школу у Подгорици, у којој је обавио грађанску дужност.

После гласања у изјави медијима он је рекао да очекује регуларан изборни процес и да је најважније да сви грађани Црне Горе добију могућност да искажу изборну вољу, а на тај начин сви заједно допринесу учвршћивању утиска о Црној Гори као све зрелијем демократском друштву.

"Верујем да ће тако и бити, верујем да ће државне институције без обзира на неке грешке које су се већ догодиле, у наставку дана радити професионално", рекао је Ђукановић.

Он је истакао да сматра да је ово добар тренутак да Црна Гора најави свој повратак на пут европског развоја.

"Верујем да ће резултати избора дати за право таквом очекивању, такође, да ћемо на парламентарним изборима 11. јуна потврдити такву намеру и верујем да почиње неко ново и боље време у коме ће Црна Гора наставити да се стабилно и ефикасно креће ка свом европском циљу", истакао је Ђукановић.

На питање о односима са Србијом, он је казао да ће односи са Србијом бити онакви какви треба да буду и какви су са другим суседима.

Он је нагласио да они могу бити и бољи, али да што се њега тиче и што се државе Црне Горе тиче, постоје апсолутно отворена врата.

"Србија ће морати унеколико да промени однос према суседима, пре свега према Црној Гори. Пре свега да престане са интенцијом да уређује живот Србима у Црној Гори. Србима као и другим грађанима у Црној Гори живот мора да уређује Црна Гора, то је слово 'а' у азбуци суверености једне државе", поручио је Ђукановић.

Према његовим речима, Црна Гора се никада није мешала у уређење живота црногорских грађана у другим државама.

Ђукановић је казао да су они од Црне Горе увек имали врло јасно упутство - да је држава у којој живе њихов избор и да према томе поштују ту државу и оно што она јесте.

"А овде сте добродошли и добићете ону помоћ коју очекујете, коју ми можемо да вам пружимо, али не нипошто ми да супституишемо он што ради држава у којој живите", рекао је Ђукановић.

Он је поручио да верује у своју победу довољно да ни не размишља о томе шта ће бити у случају да изгуби изборе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА