Најновије

ВАЖАН ТРЕНУТАК ЗА ДАМАСК Саудијска Арабија зове Асада у Ријад на самит моћне организације

Саудијска Арабија планира да позове председника Сирије Башара ал Асада на самит Арапске лиге чији је Ријад домац́ин у мају, изјавила су данас три извора упозната са плановима. Саудијски министар спољних послова принц Фејсал бин Фархан отпутовац́е у Дамаск у наредним недељама да Асаду преда званичан позив да присуствује самиту који ће бити одржан 19. маја, рекла су два извора, пренео је Ројтерс.

Фото: ria.ru

Канцеларија за комуникацију саудијске владе и министарства иностраних послова обеју земаља нису одговорила на захтеве да дају коментар. Гамал Рошди, портпарол генералног секретара Арапске лиге, рекао је да организација није упозната са сваким потезом на билатералном нивоу између арапских земаља.

- Не би требало да будемо унапред обавештени о претпостављеној посети - додао је он. Асадово присуство на самиту Арапске лиге обележиће његову рехабилитацију унутар Арапског света од 2011, када је Сирија суспендована из те организације, навела је агенција. Асада су бојкотовале многе западне и арапске државе због бруталног гушења протеста и сукоба који су изазвали дугогодишњи грађански рат.

Повратак Сирије у 22-члано тело био би углавном симболичан, али одражава промену регионалног приступа сиријском сукобу, додала је агенција.    

Британске тенкове у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА