Најновије

ПАД ИМПЕРИЈЕ: Иран и Северна Кореја даће милион војника! Србија има два-три месеца да спречи најгоре! (ВИДЕО)

Супруга Аљбина Куртија, која је Норвежанка, ради у Институту за енергетику и добила је задатак да направи реформу ЕПС-а. Зашто је избор пао на Норвежане? Да се Власи не досете, јер је то „фина, мирољубива“ држава, а која је у суштини експонент НАТО пакта, и неће добро проћи јер одрађује прљаве послове за НАТО, изјавио је професор доктор Драган Шкобаљ, енергетски стручњак, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Он је рекао да ће резултат свега што се дешава у ЕПС-у бити „енорман скок цена струје и навео да „неће бити продаја већ предаја ЕПС-а“. Како је рекао имаћемо проблем и са ценом гаса, који смо добијали повољно од Русије, а сада ћемо по гас „изгледа морати на тржиште“. 

Он је говорио и о ситуацији у Украјини и свету, одноно могућностима за ширење сукоба.
- Иран је спреман да се прикључи и узврати овој хегемонији коју је трпео 45 година, и да стави на располагање 500.000 војника. И Северна Кореја је спремна да стави 500.000 војника на располагање – истакао је Шкобаљ. 

Он је рекао да се одвија обрачун око Арктика, и то између Русије с једне, и Шведске и Финске с друге стране, а ради се управо о земљама које су се протекле године одлучиле за улазак у НАТО.

Говорећи о засад непотписаном споразуму између Београда Приштине који је у целини прихваћен у Бриселу и Охриду, на питање да ли ће тренутак потписа бити на донаторској конференцији, он упозорава да немамо пуно времена.
- Ми морамо под хитно да спречимо ове активности у наредних два-три месеца. Ово што се тиче угља и струје на Косову, то кошта 5.000 милијарди долара. Значи, за то мало, да се народ завара, да нам неко да једну милијарду, а да оставимо 5.000 милијарди, треба бити добро, добро блесав, па пристати на те ствари. Паре не значе ништа! – опомиње професор Шкобаљ.

Он прогнозира и када ће капитулирати Украјина, када ће се распасти Европска Унија, а такође предвиђа и „пад империје“, односно САД, који везује за пад долара. Открива и шта то Руси имају у Судану, па је организован овај преврат. О свему томе и многим другим детаљима, можете послушати у емисији на каналу Прави одговор.

Жестоке борбе на западу Артјомовска, поражен здружени штаб украјинске групације „Бахмут“

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА