Најновије

Александар Вучић: Нема сумње да ће део наше муниције завршити у Украјини, завршиће и у Судану. Ми имамо фабрике оружја које морају да живе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да наша земља оружје и оруђе "готово да не извози".

Он је навео да нема сумње да ће део наше муниције завршити на светским ратиштима.

„Да ли ће део наше муниције да заврши на руској или украјинској страни, немам никакве сумње. Па где ће да заврши? Завршиће и у Судану. Сигуран сам да га има. Ми имамо фабрике оружја које морају да живе… Ми оружје и оруђе готово да не извозимо. Зато што су наши захтеви велики, јер имамо захтеве за нашу индустрију. Сада правимо преко 200 оруђа за нашу армију“, рекао је Вучић.

Говорећи о штрајку у Крушику, рекао је да је део захтева прихваћен, део одбијен.

„Да би радници Крушика престали да штрајкују, они морају да раде. Те фабрике морају да раде, да производе… Да би добијали плате, морају да производе. Тамо је сад просечна плата 65 хиљада. Није много, није мало. Ми смо њих саслушали, део смо прихватили, део нисмо могли. Али су престали да штрајкују. Тај човек Орбовић зна шта може, шта не може. Са радницима из Заставе сам имао тешке разговоре, али су знали где је граница. Ниси ти ту да водиш политичке устанке, него за радничка права. Ако претераш, губиш и оно што си имао“, навео је Вучић.

Додао је да наша земља производи муницију, као и да ће уколико Шпанија пита да ли желимо да продамо – наравно да ћемо продати. Додао је и да ће део муниције можда завршити у Украјини.

„Пита на и Турска: ‘Хоћете ли да продате’? Хоћемо. Хоће ли да заврши у Украјини? Можда. Можда и са руске стране. Да ли ми то знамо да је могуће да заврши? Знамо, а шта нам је избор? Хоће ли Америка која купује од нас 10 година која купује из Првог партизана, по трећину, четвртину производње муниције? Па шта, да прекинемо дугорочне уговоре? Да не правимо са Америком уговоре? Па шта ви хоћете људи, да затворимо фабрике“, запитао је Вучић.

Према његовим речима, „да нам нико не би рекао да је један комад оружја отишао тамо (у Украјину), зато ћемо ми све да купимо“.

Он је позвао грађане да дођу у Батајницу у суботу 22. априла како би видели способност Војске Србије и најавио је приказ комплетног нашег наоружања.

САД предложиле Кијеву да напусти Артјомовск: Процене биле мрачне већ у јануару

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА