Најновије

УЛОГ СЕ ПОДИЖЕ: Бачена Цар-бомба! Москва упозорила Вучића! (ВИДЕО)

Иако се у овим разотркивеним америчким документима говорило да наводно украјинска војска нема довољно оружја, муниције, мислим да је то намерна дезинформација, јер оружје се доставља у великим количинама, највише преко Бугарске и Румуније. Већ су стигли нови системи Патриот, стигли су хеликоптери, авиони, тенкови... И не само оружје, тамо се допрема и војска, изјавила је Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије. 

Она је, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор, навела да је јасно да у овом рату „не учествује само Украјина, већ и војске других земаља“. 
- Учествују Пољска, Румунија, балтичке земље и то више не скривају, сада већ ратују у својим униформама. Тамо можете видети пољске, литванске, летонске и друге униформе – указала је она. 

Трифковићева је констатовала да живимо у времену великих промена, и да ћемо за 10 или 20 година живети у једном потпуно новом свету. 

Бацање хидрогенске Цар-бомбе на Бахмут Трифковићева је оценила као подизање улога, те да Запад може посегнути и за нукеларним оружјем, с обзиром на то да му ствари измичу контроли. 

Будући да је недавно провела месец дана у Руској Федерацији, на питање како тамо виде понашање Александра Вучића, она је рекла да председник Србије већ дуже време плаћа једну руску агенцију која му ствара имиџ као да је он пријатељ Русије. Међутим, рекла је да руски званичници јако добро знају да Србија испоручује оружје Украјини, и да су неки забринути да ће наша земља доспети у Русији на списак непријатељских земаља. 

- Ми смо написали једно отворено писмо и послали председнику Владимиру Путину и затражили да одузме орден Александру Вучићу, јер га није заслужио. Тај орден не добија свако, он има дубоко значење и даје се за одбрану државних и националних интереса. А ми видимо да смо на Косову и Метохији све предали албанским сепаратистима – нагласила је она. 

Она је оценила да руска страна не жели да гурне Вучића у загрљај Запада, што би Вучић највише волео, како би имао аргумент да се потпуно окрене од Русије. 
Она открива да санкције само помажу Русији да се развије, али и да ништа не недостаје у маркетима, да Руси имају робу из целог света, те да чак и производи из западних земаља доспевају на руско тржиште без обзира на санкције. Детаљније о свему послушајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Поклопац котла се залупио: Званично потврђено - Руси пресекли украјински "пут живота" (МАПА)

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА