Најновије

ПРИСЛУШКИВАЊЕ МАЂАРСКИХ ДИПЛОМАТА У САРАЈЕВУ: Опасна и монструозна злоупотреба обавештајне агенције

Злоупотребе Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА) БиХ и улога исламистичке инфраструктуре "Муслиманске браће", коју је створила СДА и њен лидер Алија Изетбеговић, далеко је опаснија и монструознија од операција прислушкивања свих званичника српског и хрватског народа у БиХ, па и званичника пријатељских европских држава попут Мађарске, изјавио је Срни експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

"Сазнање о прислушкивању (шефа мађарске дипломатије) Петера Сијарта је сигурно повезано и са сталним праћењем свих дипломатских контаката које су остваривали функционери и политички лидери СНСД-а и ХДЗ-а", рекао је Галијашевић, реагујући на вест да је једна сарајевска телевизијска станица, блиска СДА и њеном лидеру Бакиру Изетбеговићу, објавила да је тајно и неовлаштено снимљен разговор између председника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и Сијарта.

У то време на челу ОБА био је недавно смењени Осман Мехмедагић, против кога је већ вођен судски процес због злоупотребе положаја.

Галијашевић је рекао да је многа документација уништена, многи трагови сарајевских прљавих, специјалних операција су избрисани, али да је сигурно да су на исти начин праћени, снимани и обавештајно покривани сви представници западне дипломатије у БиХ.

Компензација за ове континуиране шпијунске операције, истакао је он, била је кооперативност у снимању конкурентних држава источног и исламског света, а пре свега Русије, Ирана и Кине.

Сви ти поступци, каже Галијашевић, угрожавају безбедност и живот и западних и источних дипломата у Сарајеву, а прије свега физички угрожавају председника Републике Српске Милорада Додика и председника ХДЗ-а Драгана Човића.

"Морају се утврдити размере афере и злоупотреба, обавештајци од поверења СДА који су обављали такве и сличне прљаве послове се морају санкционисати и ухапсити наредбодавци Бакир Изетбеговић и Мехмедагић", истакао је он.

Истовремено, додао је, потребна је озбиљна и коријенита реформа обавештајног сектора, а посебно ОБА, и обрачун са кадровима Агенције за истраживање и документацију (АИД), који су "киднаповали ову агенцију и уз помоћ ње заробили институције БиХ".

Према његовим речима, док се не предузму озбиљне мере ова земља ће и даље бити на странпутици и о њој и њеним институцијама ће сигурно двије земље ЕУ - Мађарска и Хрватска отворити озбиљну дебату са најважнијим питањем - коме треба оваква лажна држава која изазива општу нестабилност и кризе у региону и ЕУ.

Галијашевић је подсетио да је СДА, одмах након завршетка рата и потписивања Дејтонског споразума, кренула у акцију изградње паравојних, параобавештајних и параполицијских структура унутар институција саме БиХ стављајући тако под контролу и гушећи све процесе у земљи који је требало од БиХ да направе институционално уређену и одрживу државу.

"Упркос чињеници да су све то знали и Американци и Британци у Сарајеву данас они представљају најважнију подршку Бакиру Изетбеговићу и милитантној политичкој свести која се раширила Сарајевом као прихваћен и неопходан модел функционисања земље и комуникације са друга два народа", навео је он.

Галијашевић је оценио да сарајевски чаршијски, десничарски, религиозни тероризам своје индивидуалне слабости надокнађује управо ослањањем на заједничке институције у Сарајеву и лажну грађанску идеологију заједништва.

"Њихов основни концепт дјеловања није се променио од Авганистана, само се `боснизовао`, привидно грађанизовао и европеизовао. Зато прислушкивање Сијарта и вјероватно других мађарских званичника има и ту своју скривену, панисламску агенду за коју, коначно, неко мора одговарати", констатовао је он.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА