Најновије

КНЕЖЕВИЋ: Гласање за тзв. Косово у СЕ најсрамотнија одлука у историји Црне Горе

Председник ДНП и један од лидера ДФ Милан Кнежевић поручио је да је гласање у Комитету министара да тзв. Косово уђе у Савет Европе једна од најсрамотнијих одлука Владе Црне Горе у црногорској историји и додатно компликује друштвено-политичке прилике у земљи и региону.

Милан Кнежевић (Фото: јутјуб)

"Да распала власт Дритана Абазовића није имала људску и политичку храброст да јој се супротстави, могла је да гласа суздржано, и на тај начин покаже да јој је стало до најбољих односа са Србијом. Али очито је постало правило да они који декларативно највише причају о добросуседским односима у суштини дубље забију нож у леђа Србији кад год им се укаже прилика", написао је Кнежевић на Фејсбуку.

Зато је, истиче, јучерашње гласање Црне Горе за пријем тзв. Косова у Савет Европе национална срамота коју ћемо, како каже, морати да станемо са образа.

"Иако су многи тврдили да ће Србија на овом гласању прва одустати од Косова и Метохије, Србија је гласала против. А против, између осталих, гласали су Азербејџан и Грузија, који имају више савести и братског разумевања од црногорских квинта који би се одрекли рођених мајки када би добили декрет из амбасаде", написао је Милан Кнежевић и додао:

"Зато данас гротескно звучи изјава Јакова Милатовића да би након Брисела волео посетити Београд, јер је управо званична и мањинска Црна Гора данашњим гласањем одредила Милатовићеву наредну дестинацију, а то је Приштина".

Ако се, каже Кнежевић, Јаков Милатовић не слаже са данашњим гласањем Владе Црне Горе о пријему тзв. Косова, "очекујемо да Косово у Савету Европе проговори и заштити се од овог терористичког чина државе чији је председник".

Очекује, истиче, да све оне институције, НВО и независне интелектуалце којима су уста пуна песама о Косову на свадбама и сајмовима, који су заустављали улазак ДФ-а - тврдећи да ће српске интересе боље бранити Дритан Абазовиц и струцњаци из фб групе "Нурси" у свет "који су постали месије и државници, и издали све што су дотакли.

"Сада је права прилика кад нема Мила Ђукановића, да се покрене акција прикупљања потписа у нашим црквама и манастирима да се повуче одлука о признавању тзв. државе Косово, јер ако они који су победили Ђукановића на изборима мисле исто што и ми, онда ће одлука бити повучена. Али бојим се да мисле исто што и Ђукановић, само што нико не сме јавно рећи", навео је Кнежевић и поручио:

"Зато смо дужни свим расположивим демократским средствима зауставити даљње уништавање и урушавање државе и њених институција док се не претворе у непрепознатљиву рушевину".

Јоковић: О Косову у СЕ се није одлучивало на седници владе

Потпредседник Владе Црне Горе и лидер СНП-а Владимир Јоковић изјавио је данас да се о питању да ли тзв. Косово треба да буде примљено у Савет Европе није одлучивало на седници Владе Црне Горе.

"Он је рекао да министри из СНП-а сигурно не би гласали да Црна Гора подржи пријем Косова да је то било када била тема на влади", навео је Јоковић у саопштењу достављеном медијима.

Додао је да је у вези са косовски питање најзначајнији дијалог између Београда и Приштине.

"И најрационалније је да Подгорица поздрави компромис који буде резултат тог дијалога", навео је Јоковић.

Вукићевић: Ђукановића смо можда сменили, остале лоше праксе његове политике

Потпредседница Парламентарне скупштине Савета Европе (ПС СЕ) Маја Вукићевић оценила је да је Влада Црне Горе одлучила да на Комитету министара Савета Европе подржи улазак тзв. Косова у Савет Европе.

"Сматрам да је ово директан нож у леђа братској и пријатељској Србији, још један у низу који долази од оних који представљају извршну власт у Црној Гори. Мила Ђукановића смо можда сменили, али су лоше праксе његове политике остале. Знам да има оних који сматрају да 'то тако мора', 'то тако треба', али тај поданички менталитет треба поразити увек и на сваком месту", рекла је она и истакла:

"Парламентарна Скупштина Савета Европе се неће на овом заседању изјашњавати о уласку Косова, али кад год то питање буде на дневном реду уколико будем у саставу црмогорске делегације лично ћу гласати против те одлуке", пренео је подгорички портал Борба.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА