Најновије

Украјинци се спремају да нападну територију Русије: Маштају о размени територије са Москвом

"Украјина се спрема да заузме мање руске градове како би их искористила као полугу за повратак територија.“ - изjaвио мајор неонацистичког батаљона Азов Богдан Кротевич и додао "наше искуство ратовања у Азовстаљу је непроцјењиво и показује да ништа није немогуће".

Дакле, мајор Кротевич је заробљен у Азовстаљу у септембру размијењен за Медведчука и могуће још мањи број руских војника и официра у септембру. Занимљиво како је борбено искуство по коме се предао може бити "непроцјењиво". 

Сви азовци, изузев команданата који су по споразуму у Турској до краја рата, вратили се се одмах у оружане формације Украјине. И не само они већ и двојица Британских држављана Ејден Ајслин и Шон Пинер, претходно осуђених на смрт пред судом ДНР. Када се ово узме у обзир са данашњим пријетњама нападом на територију Русије до изражаја долази сва погубност одлуке да се Азовци пусте. 

Бријанска област била би најпогодинија за овакву Украјинску акцију. Погранично подручје је слабо насељено, а регионална рестонице Бријанск удаљена је 200 км од границе. Ненонацисти из Русије који се боре у Оружаним снагама Украјине извели су већ неколико упада у Бирјанску област, приликом којих је било погинулих и рањених цивила. 

Недавно су авиони Русије навођеном авиомобомбом уништили стратешки важан мост у Черноговској области Укррајине близу границе са Бријанском области.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Украјински војник вређао Русе па добио метак

Извор: Правда/Рат уживо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА