Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ПРЕЛАЗИ РЕКУ: Украјинци се спремају да форсирају Дњепар - Руси их очекују на Каховској акумулацији

Украјинске трупе се спремају да форсирају резервоар Каховка, гомилајући људство и технику на десној обали Дњепра у Дњепропетровској области, изјавио је шеф запорошког покрета „Ми смо са Русијом“ Владимир Рогов.

Раније је генерални директор Росатома Алексеј Лихачов рекао да Украјина наставља да ескалира ситуацију око нуклеарке Запорожје, да постоји осећај могућег интензивирања непријатељстава у овом правцу.

- Вероватноћа јуриша је много већа од просечне, с обзиром на појачан интензитет гранатирања на овој деоници линије фронта, као и пребацивање оклопних чамаца, амфибија, брзих понтонских прелаза, гомилање људства и опреме, укључујући хаубице М777 са вођеним пројектилима - рекао је Рогов.

Према његовим речима, украјинске трупе гомилају снаге на десној обали резервоара у близини насеља Никопољ, Марганец и Покровское.

- Тамо је пребачена 71. јегерска бригада Оружаних снага Украјине, која је учествовала у биткама у Артјомовску (предреволуционарна верзија имена града – Бахмут – прим. аут.) званично је усвојена у Украјини и има искуство у раду у Украјини, у борбеним дејствима у густим урбаним срединама - рекао је Рогов.

Према његовим речима, један од могућих праваца напада могао би бити град Енергодар.

- Наша војска је спремна да дочека непријатеља потпуно наоружана. Нека украјински нацисти не гаје илузије о региону Запорожја - рекао је Рогов.

Регион Запорожја постао је субјект Руске Федерације након референдума одржаног у септембру 2022, чије резултате Кијев не признаје и наставља да гранатира територију. Данас је више од 70% Запорошке области под руском контролом, некадашњи регионални центар региона, град Запорожје, остаје под контролом украјинских трупа, од марта 2023. године Мелитопољ је постао административни центар региона.

РУСКА ВОЈСКА ПОГОДИЛА СКОРО ПОЛОВИНУ УКРАЈИНСКИХ ХАУБИЦА М777: Артиљерија Кијева се топи (ВИДЕО)

Извор: rs.sputnknrews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА