Најновије

РУСКА ВОЈСКА ПОГОДИЛА СКОРО ПОЛОВИНУ УКРАЈИНСКИХ ХАУБИЦА М777: Артиљерија Кијева се топи (ВИДЕО)

Руска војска је уништила или оштетила још четири америчке хаубице М777 155 мм кијевских снага.

Између 25. и 27. априла, на интернету су се појавили видео снимци који документују руске ударе на четири украјинске хаубице. Две хаубице су гађане муницијом Ланцет, док су преостале две погођене нечим што је изгледа артиљеријском ватром.

Хаубица М777 има максималну брзину паљбе од седам метака у минути са дометом до 40 километара када испаљује прецизно навођене метке М982 Екскалибур. Кијевске снаге добиле су 152 хаубице овог типа након почетка руске специјалне војне операције у Украјини. Сједињене Државе су обезбедиле 142, док је Канада обезбедила четири, а Аустралија шест.

Новодокументовани губици показују да је руска војска уништила, оштетила или заробила скоро половину нових украјинских хаубица М777.

Потпуно је уништено 46 хаубица М777, лакше или теже оштећено 28 хаубица. Најмање још једна хаубица је заробљена у оперативном стању.

Огромну већину ових губитака напавили су дронови камиказе Лацет.  

Украјина је добила више од 800 артиљеријских система од САД и других савезника. Упркос томе, руска војска и даље има већу снагу. М777 и други новоиспоручени системи се исцрпљују. Недавно је постало познато да су кијевске снаге изгубиле већину својих самоходних хаубица Краба калибра 155 мм пољске производње.

Вагнер пробио још једну линију одбране на западу Бахмута: Украјинци извештавају - "Ситуација је критичан" (МАПА)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА