Најновије

ОТКРИВЕН ОРГАНИЗАТОР: Ко је наручио терористички акт у Санкт Петербургу? (ВИДЕО)

Напад на Татарског, наводно је организовао Роман Попков, бивши новинар „МБХ Медиа” чији је оснивач Михаил Ходорковски, протерани руски олигарх и упорни критичар Кремља, рекла је осумњичена Дарја Трепова.

Експлозија у Санкт Петербургу (Фото: принтскрин)

Дарја Трепова главна осумњичена за убиство истакнутог руског војног блогера Владлена Татарског признала је да ју је регрутовао човек повезан са украјинском службом безбедности (СБУ), објавио је у понедељак лист „Шот”, позивајући се на добро обавештене изворе.

Татарски је убијен у недељу од експлозије импровизоване експлозивне направе.

Напад на Татарског, наводно је организовао Роман Попков, бивши новинар „МБКХ Медиа” чији је оснивач Михаил Ходорковски, протерани руски олигарх и упорни критичар Кремља, рекла је Трепова. Према њеним речима, Попков јој је прво „предавао новинарство“, али је после од ње тражио да изврши задатак за његов  „контакт“ .

Према писању „Шота” Попков контакт био агент СБУ чији идентитет се не открива.

Руско Министарство унутрашњих послова објавило је раније у понедељак видео снимак у којем Трепова признаје да је донела бомбу камуфлирану као статуету на састанак Татарског. Трепова је рекла да ће „касније објаснити" одакле је набавила фигурицу.

Трепова је пре неколико дана својим аутомобилом донела статуету у Санкт Петербург. Такође је рекла да су јој њени контакти дали задатак да склопи пријатељство са Татарским како би га касније регрутовала.

Она је тврдила да јој је речено да фигурица садржи уређај за прислушкивање.

Позивајући се на изворе, друге новинске куће објавиле су да Попков сада ради за бившег посланика Државне думе у егзилу Иљу Пономарјова, преноси РТ.

Пономарјов, који тренутно живи у Украјини, више пута је претио да ће покренути терористичку кампању усмерену на руске званичнике и све за које сматра да подржавају акције Москве у Украјини.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА