Најновије

ПИПЦИ КОЗА НОСТРЕ НА БАЛКАНУ: Ђукановић ће имати незгодног сведока

У време сада већ одлазећег председника Црне Горе у мафијашким обрачунима ликвидирано је преко 50 особа, више од половине их је убијено у Београду. Ухапшена председница Врховног суда постаје незгодан сведок.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Пипци италијанске мафије досежу далеко ван граница те земље, али је тек прошле године поменуто њихово присуство на Балкану, и то преко садашњег председника Црне Горе Мила Ђукановића и његовог брата Аца.

Њихова имена помињу се у документу суда из Палерма. Ђукановићи се доводе у везу са албанским нафтним тајкуном Резартом Тачијем, који је проневерио милионе за потребе мафијашке организације Kоза ностра. Сведок у овом случају поделио је са судом свој разговор са Милом Ђукановићем, у ком се спомињу планови о улагању у Прву банку Црне Горе.

Италијански истражитељи утврдили су да су Ђукановићи од 2006. године учествовали у приватизацији некадашње Никшићке банке, која је постала Прва банка Црне Горе. Судија Алфредо Монталто потписао је извештај о прелиминарним истражним радњама 4. новембра 2021. године, у ком је утврђено прање 22.340.285 евра за потребе мафијашке организације Kоза ностра.

Почетком 2000-тих десила су и многобројна убиства, углавном људи укључених у посао шверца, из полицијских И кругова блиских ДБ-у, па чак и оних из најближег Ђукановићевог окружења. Готово све ликвидације су остале неразрешене, Расписивањем референдум 2006. године и проглашењем Црне Горе независном државом, Ђукановић се буквално спасио италијанске оптужнице. Верује се да је ликвидирано преко 50 особа из света подземља, а највише их је изгинуло у мафијашким сукобима на подручју Београда.

Kако портал Директно рс. сазнаје од својих извора у Црној Гори, црногорски безбедњаци се све више баве и Весном Меденицом, недавно ухапшеном бившом председницом Врховног суда, за коју наводе да је била десна рука Мила Ђукановића.

- Оперативна сазнања говоре да одлазећи црногорски председник страхује да ће она открити његову водећу улогу у криминалној организацији. Наиме, с обзиром на то да је на челу суда била од 2007. до 2020, сумња се да је била у спрези с читавом мрежом која је управљала шверцом дроге, оружја и цигарета и омогућавала јој да несметано делује и убира велики приход од ових послова - тврде извори.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА