Најновије

ВУЧИЋЕВ ШОУМЕН И ПРАВА ЖРТВА: Док Вучићевић одбија да уплати новац у Буџет Србије, Златановића силом држе у затвору (ВИДЕО)

Главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић отишао је данас на издржавање шестомесечне затворске казне у Окружни затвор у Бачванској улици у Београду.

Супруга Марија испратила је Драгана Ј. Вучићевића на одлужење затворске казне. Након тога са Вучићевићем су се поздравили његови пријатељи и колеге.

Подсетимо, главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, стигао је пред Окружни затвор у Београду.

- Рекао сам да ћу ићи у затвор и ево идем у затвор, јављам се на одлужење затворске казне. Све сам рекао, све знате. Када пређем ову капију, обавестићу затворску управу да ступам у штрајк глађу. Имам два захтева, један је ревизија поступка, на основу које сам осуђен по кривичној тужби Југослава Ћосића, јер мислим да је пресуда скандалозна, политичка. Други захтев је покретање иницијатевие за декирминализацију увреде, навео је Вучићевић.

Вучићевић је осуђен због кривичног дела увреде по кривичној пријави коју је против њега поднео уредник Н1 Југослав Ђосић. Вучићевић је написао на Твитеру да је Ћосић “шиптарски плаћеник”. Према пресуди Вучићевић треба да плати 200.000 у буџет Србије, али он то одбија.

Претпоставља се да ће Вучићевић у затвору провести не више од неколико дана, а да ће му онда “мимо његове воље” неко платити казну како би био ослобођен. Такву понуду већ му је дао његов послодавац председник Србије Александар Вучић, али је Вучићевић то одбио.

Док Вучићевић прави перформанс од пресуде коју је добио, уредник “Србин инфа” Дејан Залатановић се већ месец ипо дана налази у затвору ор лажним оптужбама да је позивао на насилну промену уставног поредка. За разлику од Вучићевића који је својевољно одбио да плати казну и решио да оде у затвор, Златановић нема ту опцију и суд одбија да му укине притвор. Занимљиво је да је управо Вучићевић водио кампању за Златановићево хапшење лажно га повезујући саснајпером који је заплењен и Новом Саду иако поступак против Златановића немам никакве везе са тим одвојеним случајем.

Предраг Златановић, брат ухапшеног уредника “Србин инфа” је у недавном интервјуу Прави и Хелм Касту указао да Вучићевић својим перформансом жели да прикрије чињеницу да Вучићев режим у затвору држи новинара Дејана Златановића.

Бахмут је ослобођен: Пригожин поставио заставу Вагнера на згради градске управе (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА