Најновије

Зеленски: Ситуација у Бахмуту је "посебно врућа"

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је војна ситуација око града Бахмут, који су окружиле руске снаге, већ неколико месеци, "посебно врућа".

- Хвала нашим војницима који се боре у Авдивки, Марјинки и Бахмуту. Посебно у Бахмуту. Тамо је посебно 'вруће -  рекао је Зеленски у ноћном видео обраћању, пренео је Ројтерс.
Руске снаге месецима покушавају да окруже и освоје Бахмут, који је имао око 70.000 становника пре него што је Русија напала Украјину. 
Прошлог месеца украјински званичници су рекли да је у граду остало око 4.000 људи.
Утицајни украјински војни аналитичар Олех Жданов рекао је да су борбе "прогутале" центар града.
Украјинске снаге су одбиле 25 руских напада, али руска војска је освојила фабрику метала АЗОМ, коју су украјинске снаге браниле данима, додао је он.

- Непријатељ напада центар града са севера, истока и југа и покушава да стави град под своју пуну контролу. У неким местима имали смо успеха, док смо на неким другим местима чак извели и контранападе. Међутим, непријатељ повремено бележи одређене успехе с обзиром на број војника и број дневних напада - рекао је Жданов.

Зеленски је у ноћном обраћању рекао да су две особе убијене у руском минобацачком нападу у близни града Конотоп у северном региону Суми.

Он је потврдио раније извештаји да је у руском гранатирању убијено шест особа у граду Костјантинивка у региону Доњецк, а да је 11 особа рањено.

СВЕ ЈЕ ЈАСНО! Украјина не може више да се одупире, све је уништено

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА