Најновије

Јаков Милатовић: Спољна политика Црне Горе је врло јасна, нема „отпризнавања“ независности Косова

Изабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је вечерас да ће та држава испуњавати апсолутно све међународне обавезе, укључујући и ону о признању независности Косова и да је њена спољна политика врло јасна.

Милатовић је, у интервјуу телевизији Нова С, поручио да ће Црна Гора додатно радити на унапређењу добросуседских односа, али да је једна ствар врло јасна – нема „отпризнавања“ независности Косова.

Он је додао да Србија подржава дијалог Београда и Приштине, као и да жели да буде добар сусед који ће промовисати добросуседску сарадњу.

На питање кад ће посетити Београд, Милатовић је одговорио да ће, након што 20. маја ступи на дужност председника Црне Горе, његова прва посета бити Бриселу, јер Црна Гора тежи ка чланству у Европској унији, али да жели најбоље односе са Србијом, као највећом земљом Западног Балкана.

Природно је да ће моја посета Србији уследити ускоро након тога, навео је он.

Милатовић је поручио да са Србијом жели да прича о економији, као и о олакшаном прелазу границе, а једна од главних ствари биће завршетак аутопута који спаја две земље, уверен да ће он бити завршен у наредних неколико година.

Упитан о побољшању дипломатских односа са Србијом и повратку амбасадора, Милатовић је поручио да су то ствари које ће се решити и о њима ће се разговарати.

Не бих се враћао у прошлост, ко је крив, треба да гледамо унапред, нагласио је он.

Милатовић је поновио да не крије да је верник Српске православне цркве и да је крштен у Митрополији црногорско-приморској, као и његово троје деце.

СПРЖЕНА ЗЕМЉА: Пре 3 дана, почела је друга фаза рата! Руси ће бити немилосрдни! (ВИДЕО)

Извор: Danas

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА