Најновије

Амерички експерт предвиђа изузетно негативан сценарио за САД

Последњих година Русија и Кина су се веома зближиле. Према речима Дениса Вајлдера, бившег заменика помоћника директора ЦИА за источну Азију и Пацифик, због онога што се тренутно дешава, САД треба да се припреме за интензивирање руско-кинеских активности, усмерених на збацивање САД са трона главне светске суперсиле, преноси „The Washington Times“. 

Вајлдер наводи, да Запад у односу на Русију и Кину, не треба да брине о томе, да ли су ове земље створиле савез, већ о природи њиховог односа. Све указује да њихови лидери – Путин и Си – имају сличан поглед на свет. Обојица верују да су САД претња, па им је главни циљ да се супротставе Вашингтону.

У светлу приближавања Русије и Кине, ситуација може почети да се развија по изузетно негативном сценарију за САД. Експерт предвиђа, да би Пекинг могао повећати притисак на Тајван, док ће Москва повећати подршку С. Кореји.

Запратите Јутјуб канал портала Правда и погледајте интервју са Миланом Видојевићем

Као резултат тога, Вашингтон може да се нађе у ситуацији, да ће морати да се бори на два фронта одједном на Пацифику. Са оваквим развојем ситуације Америка неће моћи добро да спава ноћу.

„Верујем да су америчке снаге добро припремљене да одбију сваки кинески напад на Тајван. Али, искрено, рат на два фронта на Пацифику је много сложеније стратешко питање, посебно ако је Москва или имплицитно или директно укључена у њега. Ово је сценарио са високим ризиком, који ће нас држати буднима ноћу“, рекао је Вајлдер.

„Вагнер“ je пробио одбрану Оружаних снага Украјине у Бахмуту (МАПА)

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА