Најновије

Милан Кнежевић: ДФ ставио мораторијум на питања која нас деле. Црна Гора је независна држава и чланица НАТО-а

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић питао је предсједника Јакова Милатовића, премијера Дритана Абазовића и лидера Демократа Алексу Бечића, могу ли се обавезати да ће сви након 11. јуна направити парламентарну већину, без обзира на то колико је ко освојио.

Он је као примјер такве праксе навео Подгорицу, гдје се власт може формирати и без Грађанског покрета УРА, али је ипак та партија позвана.

Кнежевић је констатовао да не постоје никакве сметње, не само да формирају власт, већ и да заједно изађу на изборе.

"Ми смо ставили мораторијум на питања која нас дијеле. Мени Брисел не може да буде ближи од Београда, колико год ме притискали", наводи Кнежевић.

Он тврди да постоји наратив да је са једне стране префињени грађански блок, а са друге клерофашистички крезуби блок и да они на тим основима не желе да преговарају.

Запратите Јутјуб канал портала Правда и погледајте интервју са Миланом Видојевићем

Кнежевић каже да уважају да је Црна Гора независна држава и чланица НАТО и да те ствар неће преиспитивати.

Понудио је да ДФ од УРА тражи безбједносни сектор и ресор просторног планирања, а да ће заузврат дати сва своја мјеста "по дубини".

Кнежевић је у емисији Начисто на ТВ Вијести казао да желе да буду партнери са онима који желе да се боре против насљеђа Демократске партије социјалиста (ДПС) и да је битно да они који су прослављали побједу са Милатовића са тробојкама, пјесмама о Косову и јединству са Србијом, чују да ли постоји оквир за сарадњу са ДФ, као што постоји на локалном нивоу.

Он не сматра да ће Србија признати независност Косова и да Милатовић као предсједник свих грађана мора да уважи и грађане који сматрају да је Косово дио Србије.

Руски аналитичар: Нова украјинска тактика у Бахмуту показала да су спремни на све

Извор: Вјести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА