Најновије

МУП упозорио организаторе протеста да не блокирају Газелу

Министарство унутрашњих послова обавестило је организаторе протеста најављеног за петак у 18 часова да блокада Газеле подлеже прекршајној и кривичној одговорности, и да ће сходно томе припадници полиције предузети одређене мере, објавио је портал Нова.

МУП у свом обавештењу организаторима протеста поручује да блокада ауто-пута (међународни Коридор 10) и моста Газела представља потенцијалну опасност по здравље и живот, не само учесника у саобраћају, већ и учесника окупљања, а поред наведеног представља и ограничење права грађана који не учествују у окупљању.

„Упозоравамо вас да блокадом саобраћаја на аутопуту (међународни Коридор 10), организатор и учесници окупљања подлежу како прекршајној, тако и кривичној одговорности, а све у складу са позитивно правним прописима Републике Србије. Напомињемо да ће припадници МУП-а одлучно предузети мере и радње из своје надлежности на заштити личне и имовинске сигурности и других права свих грађана“, наводи се у обавештењу полиције које преноси Нова.рс.

Народни посланик Александар Јовановић Ћута рекао је на конференцији за медије, коју је опозиција одржала испред Владе Србије, да ће мост Газела у петак бити блокиран на два сата.

„Позвали смо све грађане да дођу сутра у 18 сати испред Скупштине. Након окупљања ћемо се упутити ка Газели. План је да на два сата блокирамо Газелу као први знак упозорења све до испуњења ових захтева. Позивамо све грађане да сутра изађу на улице и тргове својих градова и да зауставе и блокирају саобраћај. Србија мора да стане све док се ови захтеви, које смо поставили, не испуне“, рекао Јовановић, додајући да је сутрашњи протест упозорење и да ће блокаде, уколико се не испуне захтеви, бити временске дуже.

Азовци и украјинска легија странаца нападају на Бахмут: Ситуација је јако тешка (МАПА)

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА