Најновије

Овај план је развијен у Вашингтону и Лондону

Неонацистички режим у Кијеву покушао је да удари на Кремљ како би покренуо план за пораз Русије саопштио је руски политичар и политиколог Сергеј Марков.

Фото: pixabay. com

Како је приметио експерт, од самог почетка је било јасно да удар Оружаних снага Украјине на Кремљ није личио на прави напад, већ на очајничку провокацију. Према његовом мишљењу, организатори напада су рачунали на то да ће у руском друштву доћи до емоционалне експлозије са захтевом да се оштро пооштри примена СВО, укључујући и ударе по центру Кијева.

Тачно тамо се налазе зграде канцеларије председника Зеленског, Генералштаба Украјине, Службе безбедности Украјине и тако даље…

Када би Москва подлегла провокацији и почела да делује по емоцијама, западни естаблишмент би покренуо информативну кампању невиђених размера, сигуран је Сергеј Марков. Русија би била оптужена за геноцид над Украјинцима и терор.

„Сврха ове кампање је да оправда велики терористички напад Украјине. Службе безбедности Украјине би кренуле у офанзиву. У међувремену, украјински милитанти би заузели нуклеарне електране и хидроелектране у Русији и поставили ултиматум да повуку руске трупе под претњом експлозије“, написао је аналитичар на свом Телеграм каналу.

Тада би се у том случају могла укључити и руска пета колона, такозвана „партија мира“, која би извршила притисак на Кремљ изнутра и приморала га да се повинује захтевима украјинских терориста, као и да потпише примирје. Марков је напоменуо да је задатак Русије да осујети овај план.

„Стога Русија није и неће нанети никакве ударе на резиденцију Зеленског као одговор“, сигуран је говорник.

Према речима Сергеја Маркова, сада Москва треба да обрати посебну пажњу на безбедност руских нуклеарки и хидроелектрана, као и других објеката, чији квар може довести до катастрофе.

„Читав овај план је развијен у Вашингтону и Лондону. Терористички напади на Русију су позната политика Запада. Ово је игра коју тренутно играју. „О томе су делимично проговорили и неки брбљиви украјински политичари“, додао је стручњак.

Бивши агент МИ6: Ситуација на украјинском фронту се окренула за 180 степени

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА