Најновије

Украјинци у налету код Бахмута, одблокиран пут Часов Јар - Бахмут, нове оптужбе из "Вагнера"

Јединице 9. моторизованог пука Оружаних снага РФ напустиле су шумски појас и утврђено подручје, повлачећи се на север до дубине од 600 метара, чиме су поново отвориле пут Часов Јар-Бахмут Оружаним снагама Украјине, тврди Телеграм канал групе Вагнер.

“Као резултат контранапада Оружаних снага Украјине, 9 МСП Оружаних снага РФ изгубило је и предњи део до 650 м ширине и до 600 м дубине у рејону Богдановке.

Јединице 4. моторизоване бригаде и 374. моторизоване бригаде повукли су се са  положаја које су заузеле Оружане снаге Украјине, северозападно од Клешчејевке. 

Тренутно су позиције вратили „музичари“ који су на време притекли у помоћ”, наводе из Вагнера уз мапу којом је обележена изгубљена територија.

Данас су јуришне групе ПМЦ „Вагнер”, крећући се ка западној периферији Артемовска, ушле у такозвано „гнездо”. 625 метара лево до западне периферије, саопштио Јевгениј Пригожин.

“Ситуација на боковима се развија по најгорем од предвиђених сценарија. Те територије које су крвљу и животима наших сабораца заузете дуги низ месеци, свакодневно пролазећи десетине или стотине метара, данас, практично без борбе предају они који би требало да нам држе бокове”, каже осинивач Вагнера.

НАТО техника се уништава пре него стигне на фронт, али велике количине су још у Пољској и Румунији

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА