Најновије

Mуке чешких добровољаца у украјинској војсци: Откривено право стање (ВИДЕО)

Чешки добровољци који су се борили на украјинској страни враћају се у земљу разочарани, а неки и под лисицама због својих речи или радњи.

Илустрација

Саговорник Правде панслависта Рене Полух каже да се већина Чеха која је отишла у Украјину борила у саставу јединице “Карпатска Сич” која гаји неонацистичке традиције.

Полух објашњава да је неколико чешких добровољаца почело да снима видеа којима је показивала реално стање украјинских јединица.

“У Чешкој се сви економски проблеми правдају слањем финансијске помоћи у Украјину. Када су стигли они тамо видели су да од те помоћи и најновијег НАТО оружја нема ништа. Били су наоружани старим совјетским калашњиковима па су кренули да постављају питања где одлази чешки новац. Они су оптуживали чешке политичаре за пљачку и прање пара преко Украјине”, испичао је Полух.

Један од чешки добровољаца је касније ухапшен и пребијен у Украјини по наруџбини једног чешког политичара којег је именом прозвао. На интернету се појавио и снимак тог пребијања, а он је по повратку у Чешку покренуо процес против налогодавца пребијања.

Полух је испричао да је недавно један чешки припадни “Карпатске Сич” ухапшен због пљачке на фронту и депортован назад у Чешку. Он је испричао медијима да му је командант “Карпатске Сич” рекао да могу да пљачкају куће на фронту и да на тај начин обезбеде себи финансије и да је то по закону. Он је испричао да се пљачком баве сви припадници јединице.

"Русима и Украјинцима недостаје и муниције и људи за напредовање

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА