Најновије

ОРГАНИЗАТОРКА ПРОТЕСТА: Плашим се Вучића и људи којима је окружен

У Kрагујевцу ће вечерас од 18 сати на Ђачком тргу бити организован грађански скуп „Србија против насиља“. Иза организације овог скупа, не стоје политичке странке, већ три Kрагујевчанке и мајке, које су осим недавних трагедија, за организвање протеста мотивисане и све гласнијим позивом да се деци ограниче права која имају.

Србија против насиља (Фото: Јутјуб)

На скуп у Kрагујевцу, своје суграђане позвале су три мајке, Александра Kостић, Драгана Милетић и Невенка Јонтуловић. Оне истичу да у потпуности подржавају захтеве које су грађани изнели на великим протестима у Београду, али су за окупљање у свом граду биле додатно мотивисане и отвореним позивима да се деци ограниче дечја права.

Невенка, једна од организаторки је, гостујући у Јутарњем програму „Покрени се“, оценила да у Србији постоји „критична маса“ која, како објашњава „није схватила узроке трагедије“, те се сада залаже за враћање „традиционалних метода васпитавања деце“.

- И након толиког страдања деце, прошле недеље, неки су се јавили и рекли да ми сада треба да обесправимо нашу живу децу и да треба да вратимо батину, јер ће батина нама да врати ауторитет и поштовање. А та неваспитана деца ће коначно да разумеју колико смо ми важни и велики - рекла је она уз дозу сарказма.

Ова мајка из Kрагујевца је подсетила и да се после две незапамћене трагедије, насиље и даље наставља и то како каже, у најбруталнијем облику.

- Kада ви константно усмеравате мржњу према неистомишљеницима и према слабијима, ја то видим као давање ветра у леђа потенцијалним насилницима да пређу ту границу коју не би смели да пређу. Е, то се управо догодило и ми ове недеље бројимо 16. 17. и 18. фемицид од почетка године. Три фемицида у једној недељи, три фемицида у недељи после стравичних догађаја, четврти фемицид у овом месецу. То су страшне бројке. И шта сад можемо да извучемо као закључак? - пита се ова мајка.

Невенка забринуто каже и да због целокупне атмосфере у друштву „лично осећа страх“.

- Искрено да кажем, ја се плашим нашег председника, ја се плашим људи којима је он окружен. Ја се у својој држави не осећам безбедно. Мени су ускраћене уставом загарантоване слободе на мишљење и изражавање. Ја не знам, да ли ће данас након ове моје изјаве то некоме да буде окидач да дигне руку на мене, јер му се не свиђа шта сам ракла, или се то не уклапа у његов систем вредности. Такво друштво ми данас имамо и због тога смо данас на улици - закључила је ова Kрагујевчанка.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА