Најновије

КОМЕ ПОМАЖЕ ВДВ У БАХМУТУ? Пригожин известио о стању на боковима

Јевгениј Пригожин, оснивач Вагнерове групе, одговарао је на питања новинара о ситуацији у Бахмуту, о јучерашњем нападу на Ваздушно-космичке снаге Русије и украјинској контраофанзиви.

ВДВ (Фото: РИА Новости)

На питање редакције Њузинфо о томе како се тренутно развија ситуација са контраофанзивом Оружаних снага Украјине и да ли јединице Ваздушно-десантне војске (ВДВ) заиста подржавају Вагнерову групу, повлачећи на себе део украјинских снага, Пригожин је рекао да они војници руске армије који нису напустили своје положаје су се придружили јединицама Вагнера.

„Непријатељ вечерас није предузео никакву акцију за даље напредовање. На Берховској акумулацији смо били принуђени, као што сам већ рекао, да поставимо део наших јединица како бисмо обуздали даље напредовање непријатеља.

Придружили су нам се они борци (Министарство одбране Русије) који нису побегли са изгубљених положаја.

Неки од њих прилично успешно заузимају своје положаје и, уграђени у целокупни систем, одражавају офанзиву против непријатеља. Што се тиче сталних информација да нам оружане снаге помажу, не знам, нисам их видео.

ВДВ су, теоретски, требали да заузму оне положаје које су изгубиле друге јединице. Али, колико ја знам, ови положаји су и даље под контролом непријатеља. Дакле, не знам где су Ваздушно-десантне снаге и коме помажу.

ПВК "Вагнер" наставља да се креће унутар Бакхмута. Чим ударе на Бахмут, онда је задатак Ваздушно-десантних снага или других јединица да их задрже“, рекао је он.

На питање о паду два хеликоптера Ми-8 и ловаца Су-34 и Су-35 Ваздушно-космичких снага Русије, Пригожин је одговорио овако:

„Сада одговор на ваше друго питање о паду четири ваздухоплова, како пишу медији, код Брјанска. Да би се утврдило како би Украјинци могли да допру са своје територије и погоде наше авионе, увек је потребно: прво, узети карактеристике перформанси различитог наоружања, посебно система ПВО. А друго је да схватите које су карактеристике у овој ситуацији. Пошто је ово, грубо речено, колективни циљ.

Четири авиона, ако нацртате круг на местима њиховог пада, испоставља се да овај круг има пречник (и сви леже тачно у кругу) од 40 километара. То јест, радијус круга је 20 километара. Сада идите на интернет и погледајте какво противваздушно оружје може бити у центру овог круга, а затим направите своје верзије. Не знам, ја радим Бахмут“.

Да ли време почиње да ради против Русије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА