Најновије

ПРОПАЛИ ДОГОВОРИ СА ВЛАДОМ: Пољопривредници излазе на улице

Пољопривредници апсолутно никакав договор нису постигли на данашњем састанку са премијерком Србије Аном Брнабић и од сутра ће кренути у протесте, јавља Н1.

Протест пољопривредника (Фото: Јутјуб)

Недељко Савић, председник Удружења "Стиг" из Пожаревца каже да су пољопривредници изнели своје захтеве, али да ниједан није испуњен и да су приморани да од сутра у 9 сати крену у протесте.

- Искрено, нисам изненађен одговором владе. Да би се ово испунило и пољопривреда кренула напред, потребно је доста новца. Немамо разумевање владе и предстојећим акцијама покушаћемо да скренемо пажњу на нас - рекао је Савић.

Истиче и да ће протест бити организован као протестна вожња.

- Стајаће се поред пута, а после тога уследиће јаче мере. У првом делу протеста нећемо малтретриати грађане. Стајаћемо поред пута - каже.

Он је позвао све пољопривреднике да се придруже протесту.

Пољопривредници траже субвенције по хектару од 300 евра и да се на дизел не обрачунава акциза и ПДВ, као и да субвенција по крави износи 40.000 динара.

Ратари и сточари од власти очекују и да им се обезбеди цена пољопривредних производа, пшенице, кукуруза, соје и других, као на берзама у Будимпешти и Паризу.

Они имају захтеве и везане за премије за млеко.

- Покушали смо још прошле године да укажемо на поремећаје на тржишту - рекао је Савић и додао да је цена пшенице од 18 динара неприхтављива јер пољопривредници не могу да је произведу по тако ниској цени.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА