Најновије

ЕГЗОТИКА ТЕРОРА: Најчудније оружје у арсеналу терориста у Сирији (ФОТО)

''Сваки међународни оружани конфликт у којем директно или индиректно учествује више од две зараћене стране претвара се у аутентичну изложбу наоружања и војне технике разних конструкторских школа'', написао је руски ратни извештач Александар Коц, преносе РИА Новости.

Оружје терориста (Фото: Јутјуб)

Сви крупни геополитички играчи подржавају своје савезнике и '’проксије'’ снабдевајући их сопственим оружјем или оним које је купљено са стране.

Гост из прошлости

У новембру 2015. године, јединице Сиријске арапске армије (САА) водили су тешке борбе у реону насеља Салма у провинцији Латакија. Велика група терориста Џебхат ан-Нусре се докопала оружја и кренула у напад. На позиције САА први је кренуо чудни коцкасти тенк, који например, није личио на старе совјетске тенкове.После испаљивања два пројектила са позиције терориста, чудноватн '’тенкић'’ је завршио са радом због директног поготка у куполу из Т-72 војске САА. На крају се испоставило да је то био тенк британске производње Centurion MK, који се производио 50-их година, а прототип је израђен јођ за време Другог светског рата. Калибар његове цеви је 83,8 милиметара, а произведено их је свега око 700.


Фото: РИА Новости

Оклопно возило Курда

Завремена оклопна механизација НАТО земаља се ретко среће у Сирији. Од свих америчких и НАТО савезника у Сирији највише су профитирали Курди, који активно користе америчко, белгијско и немачко наоружање, а најинтересантнији су оклопни транспортери Cougar класе MRAP (Отпорни на експлозију противтенковске мине). Интересантно је да су се први примерци овог возила у САД појавили релативно недавно – 2002. године, а модификација коју Курди користе је почела да се производи 2007. године.


Фото: РИА Новости

Поздрав од Хуга Шмајсера

Какав је то рат без старог доброг Шмајсера? САА је често налазила у терористичким складиштима немачке јуришне аутоматске пушке StG 44 Sturmgewehr Шмајсер, које су користили војници СС и Вермахта током другог светског рата, а такође и припадници разних ослободилачких покрета који су запленили ово оружје од Немаца и њихових савезника. Терористи у Сирији су самостално вршили модификације овог оружја, мењали нишане, магацине, итд.


Фото: РИА Новости

Остало

Ту су наравно и ручно прављени лансери ракета, саме ракете, артиљеријска оруђа, експлозивна средства, минобацачи, пушке и друго пешадијско наоружање које је у понуди на сиријском '’ратном вашару'’

Како је амерички амбасадор шокирао свет, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Оружје терориста у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА